Goodyear'dan hangi lastikler seçilmeli ? / 205 55 16 Lastik Seçimi

revocumrevo

Barış
Elit Apaçi
97
30
Marka
Ford
Tek isteğim ıslak zeminde daha iyi yol tutan lastiği almak. Yakıt tüketimi umrumda değil. Fiyat da umrumda değil. Lastiklerin özelliklerini araştırdım ancak ıslakta en iyi performansı hangisi sunuyor bilemedim. Efficientgrip daha iyi gibi duruyor. Araç focus 2 1.6 tdci hatchback

Ekli dosyalar

• IMG_20260413_182519.jpg
    IMG_20260413_182519.jpg
    159.3 KB · Görüntüleme: 0
İnternette bir sitede yazan yakıt tüketimi ve ıslak zeminde yol tutuşu bilgileri diğer sitede yazanla uymuyor.

Eagle sport'un tüm serilerinden uzak durun. İlk yılı bitirdikten sonra hiçbir zeminde tutmaz.

Efficientgrip performance çok iyidir ama 3 kanallı yerli üretimi değil, üstünde 4 kanalı olan avrupa üretimi seçmeniz lazım. 3 kanallı yerli üretim leş gibidir.

Bulunduğunuz ebatta varsa efficientgrip performance 2 de alabilirsiniz. Bunun yerli - avrupa ayrımı yoktur.

Goodyear dışında alternatif istersen conti premium contact 6 veya 7 hem ıslak hem kuruda çok iyidir.

Eagle sport'un tüm serilerinden uzak durun. İlk yılı bitirdikten sonra hiçbir zeminde tutmaz.

Efficientgrip performance çok iyidir ama 3 kanallı yerli üretimi değil, üstünde 4 kanalı olan avrupa üretimi seçmeniz lazım. 3 kanallı yerli üretim leş gibidir.

Bulunduğunuz ebatta varsa efficientgrip performance 2 de alabilirsiniz. Bunun yerli - avrupa ayrımı yoktur.

Goodyear dışında alternatif istersen conti premium contact 6 veya 7 hem ıslak hem kuruda çok iyidir.
Bilgiler için çok teşekkür ederim

205/55/r16 ebadı çokça üretildiği için en büyük avantajı premium markaların ucuza gelmesi.

Akakçe üzerinde premium contact 7'nin 2026 üretimi tane fiyatı 4k ₺, eagle sportla arasında 4 lastik için 2.5k ₺ oynuyor. Emin olun o aradaki 2.5k ₺'lik fark hayat kurtarır.

premium contact 7 alın geçin, kaldırıma sürtmekten kaçının yeter.

Efficientgrip Performance ıslakta çok iyidir.
Conti UltraContact da öyle.
Conti PremiumContact da iyidir.
Conti EcoContact yağmurda ortalama tutar.
Eagle Sport ıslak kuru fark etmeksizin kullandığım en kötü lastiklerdendir.
Michelin Primacy'ler de ıslakta gayet iyiydi diye hatırlıyorum. Ama ömrü genel olarak kısa oluyor.
Hankook Ventus Prime ıslakta kurudakine göre hayal kırıklığı yaşatır.
Michelin PilotSport, Goodyear Eagle F1, Conti SportContact gibi daha performans odaklı lastiklere çıkarsanız bazı durumlarda daha da büyük hayal kırıklığı olabilir. Çünkü önce ısınmaları gerekir. Isındıktan sonra hayvan gibi tutunmaya başlıyorlar.
Dunlop-Falken kardeşler de ıslakta iyidir ama özellikle Falken'in kısa sürede balans bozma huyu vardır.
Kumho (sanırım Ecsta idi) ve Laufenn ıslakta kötüydü.
Waterfall Milestone da ıslakta tutunmamasıyla meşhurdur. =D

Islak zemine dair bildiklerim bunlar.

İkinci el aldığım aracımda üzerinde Eagle Sport 2 SUV takılı olduğunu görünce haklı şöhreti yüzünden bir eyvah demiştim. Denedikçe kuruda çok iyi olduğunu ıslakta da yeterli olduğunu görmüştüm. Bir Asym5 değil tabi ki. Bu yaz zaman içirisindeki performans değişimi görmüş olacağım.

Her türlü UHP -Premium lastiği alfa romeo 156'da kullanmış biri olarak yağmurda en iyi lastik Eagle F1 Asymmetric5.
Şuan 156'da ultracontact, 159'da Asymmetric 6 kullanıyorum. Ultracontact gayet başarılı.