Abi 65 olduguna emin misin ?Good year egp 3 kanallı, 15 65 195.
Abi 65 olduguna emin misin ?
Gerçi alt takımın zarar görmemesi için mantıklı olabilir ama biraz daha inceltilebilir sanki yanak . Ama aracın orjinal boyutu ise hiç karışmamak lazım .
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam 3 kanallı versiyonunu mu aldın ? Yeni lastik alacağım diyordun.Good year egp 3 kanallı, 15 65 195.
peki lastiğe nekadar ödedinizBen aracı alır almaz lastikleri değiştirdim , aracımda orjinal 17 inçlik jant bulunurken benim aldığım arkadaş 18 inçlik jantlar taktırmış , ve bence bayada güzel olmuş , Dalamanda imkanlar az olduğundan bazı tekerleri Şehir dışından ısmarlamak zorundasınız . Benim yeni lastiklerim de böyle geldi Lassa 235 50 R 18 COMPETUS Hp yazan bir lastik , buraya kadar tamam da aynı lastiği Nissan Qashqai üzerinde görünce tuhafıma gitti , SUV aracın lastiğinin binek sedan araca takılabildiğini bilmiyordum. kullanımda bir rahatsızlık yok , demek ki lastik, lastikmiş SUV , sedan fak etmiyor herhalde .
Ben 650 TL tanesine ( 650 x 4 : 2600 TL) verdim ,ama internette 580 TL ye satan bir yerde gördüm sanırım kargo sebebi ile ( tabi birazda kendilerinede kaar payı alarak bu fiyatı çıkardılar) https://www.lassa.com.tr/235-50-r18-lastik-listesi-binekpeki lastiğe nekadar ödediniz
Hocam lastik her şekilde fark eder. Bu araçların ağırlıkları , ağırlık merkezleri , hangi şartlarda kullanıldıkları , süspansiyon geometrisi farklı ve bunlarda yanak duvarlarının kalınlığını , ana iskelet sertliğini , lastik hamurunu değiştiriyor. Geri kalanı kullanıcıya kalmış ya yapılan onlarca hesaplamaya güvenecek ya da kafasına göre yapacak. Ki ülkemizde asfalta dokunamayan "ekonomi lastiği" diye satılan lastikler peynir ekmek gibi gidiyor. Bu duruma da çok dikkat edildiğini düşünmemekteyim. Karar size kalmış. (Bu arada qashqai sahibinin de lastik olayından pek haberi yok gibi duruyor.)Ben aracı alır almaz lastikleri değiştirdim , aracımda orjinal 17 inçlik jant bulunurken benim aldığım arkadaş 18 inçlik jantlar taktırmış , ve bence bayada güzel olmuş , Dalamanda imkanlar az olduğundan bazı tekerleri Şehir dışından ısmarlamak zorundasınız . Benim yeni lastiklerim de böyle geldi Lassa 235 50 R 18 COMPETUS Hp yazan bir lastik , buraya kadar tamam da aynı lastiği Nissan Qashqai üzerinde görünce tuhafıma gitti , SUV aracın lastiğinin binek sedan araca takılabildiğini bilmiyordum. kullanımda bir rahatsızlık yok , demek ki lastik, lastikmiş SUV , sedan fak etmiyor herhalde .
Hocam lastik her şekilde fark eder. Bu araçların ağırlıkları , ağırlık merkezleri , hangi şartlarda kullanıldıkları , süspansiyon geometrisi farklı ve bunlarda yanak duvarlarının kalınlığını , ana iskelet sertliğini , lastik hamurunu değiştiriyor. Geri kalanı kullanıcıya kalmış ya yapılan onlarca hesaplamaya güvenecek ya da kafasına göre yapacak. Ki ülkemizde asfalta dokunamayan "ekonomi lastiği" diye satılan lastikler peynir ekmek gibi gidiyor. Bu duruma da çok dikkat edildiğini düşünmemekteyim. Karar size kalmış. (Bu arada qashqai sahibinin de lastik olayından pek haberi yok gibi duruyor.)
Hocam nissan qq 1500 kilo civarı o nedenle sizin arabaya daha yakın bir ağırlığı var. Dediğim gibi seçim yine sizin.Benim aracım 1660 kg ( boş ağırlık ) qashqai ise 1900 kg sanırım aracın ağırlığını göze alarak bu lastiği tavsiye ettiler . Bu lastiği kullanmış arkadaşlardan öğrendiğim Yazın gayet güzel ve güvenli bir sürüş verirken Kışın özellikle ıslak zeminde emsallerinin biraz gerisinde kaldığı . Ben zaten yağmur çamur oldumu mecbur kalmadıkça arabayı çıkarmıyorum , İlla bir yere gidersem de Taxi kullanıyorum . . Aslında dediğiniz doğru , Yapılması gereken fabrika ölçulerinde jant ve lastik kullanmalı ..
Coltumu satıp lancer aldım. Lancer'a eski sahibi çakal bir esnafın kandırması ile kormoran taktırmış...İmzamdaki aracımda 195/50r15 82v Michelin Pilot Sport 3 kullanıyorum.
Islakta yol tutuşundan, ısınınca kuru zemindeki tutuşundan memnunum. Yakıt her performans lastiğinde olduğu gibi standart lastiklere göre fazla ama aşırı düzeyde değil. 10-15 derece lastikler ısınmadığında yol tutuşu çok kötü hayatımda ilk defa böyle bi lastik görüyorum...