koyduktan sonraki düşünceleriniz, gördüğünüz değişimler nedir anlatabilirmisiniz?Motul xcess 8100
Eneos çok kaliteli yağdır önceki aracım toyota corollada motor ve şanzıman yağı olarak kullanıyordum. Japonyanın en kaliteli petrol şirketi bütün japonyada üretilen araçların fabrika dolum yağıdırBen aracı aldıktan sonraki ilk bakımı özel serviste yaptırdım 90 bindeki araca eneos 0w-20 yağ koydular öncekinde ne vardı bilmediğimden bi kıyaslama yapamıyorum
Aynen bildiğim kadarıyla honda ve toyota yağı fabrika çıkışı ve servislerde eneos kullanıyor. Kafamdaki soru işareti 90 bindeki araca o kadar ince yağ kullanılmasıEneos çok kaliteli yağdır önceki aracım toyota corollada motor ve şanzıman yağı olarak kullanıyordum. Japonyanın en kaliteli petrol şirketi bütün japonyada üretilen araçların fabrika dolum yağıdır
Aşırı bir yağ eksiltme yoksa veya motordan itici vuruntu sesi gibi sesler gelmiyorsa hiçbir sakıncası yok. Şehir içi farkedilir bir yakıt tasarrufu sağlar 0w20Aynen bildiğim kadarıyla honda ve toyota yağı fabrika çıkışı ve servislerde eneos kullanıyor. Kafamdaki soru işareti 90 bindeki araca o kadar ince yağ kullanılması
Doğrudur kayseri şehir içi cevreyol karışık 6.3 yakıyor su anAşırı bir yağ eksiltme yoksa veya motordan itici vuruntu sesi gibi sesler gelmiyorsa hiçbir sakıncası yok. Şehir içi farkedilir bir yakıt tasarrufu sağlar 0w20
Yazdıklarınız doğru hocam. Bahsi geçen markalar yurt dışında hemen hemen aynı kalitede olabilirler fakat ülkemizde öyle değil malesef. Castrol 5 para etmez evet ama piyasada satılmayan ve sadece bazı yetkili servislerde bulunan Castroller de var ki onlar yerli üretim olmadıkları için kaliteliler. Genellikle kutularında ''Professional'' yazar bunların.Listede yok Lıquı Moly kullanıyorum (castrol ü bedava verseler almam) . markayı yakın zamanda Würth satın aldı. Sadece Almanya da otomobil kimyasalları üzerine üretim yapan bir firma ve premium kalite.Özellikle Mos2 10w-40 ürünü yaşlı motorlar için tavsiye edilmekte, kısmi sentetik, kendinden Mos2 adı verilen ve markanın patentli ürünü olan, savaş zamanında uçak motorlarındaki anlık yağsız kalmalardan motorları korumak için geliştirilmiş bir katkı. Kendi rengi siyah ve parlak olan bir madde. Bu yüzden yağında rengi siyah.Bunun yanında yine aynı markanın 30 bin 40 bin km ömürlü yağları mevcut.Motul a zaten hiç değinmiyorum bile. (Motul 8100 x cess benim 26 yıllık motorumda uzun yolda yağ eksik uyarısına sebep oluyordu, yağ olmasına rağmen. Önce yağ seviye sensörü arızası diye düşündüm ama bir sonraki yağ değişimimde Lıquı kullanınca sorun kalmadı. Ben yağın aşırı ısıdan incelmesine bağladım durumu çünkü başka mantıklı açıklama getiremedim) Birde molygen katkılı yağı var... fosforlu yeşil yüzde bilmem kaç sürtünme düşüşü garanti ediyor sıfır motorlarda... bağımsız testleride mevcut.
Bunları neden yazıyorum reklamlara aldanmayın, işini çok daha iyi yapan firmalar mevcut.. sanayide her zaman en çok kar bırakan yağ tercih edilir ve tavsiye edilir. Sizin arabanızın motoru kimsenin umrunda değil.
Bir dip not: Castrol magnetec ürünü yurt dışında SN (benzinli motor- yüksek kalite) kodu ile satılırken, ülkemizde SL (benzinli motor-düşük kalite) kodu ile satılmakta. Ayrıca GM 4 litrelik yağları ülkemizde yerli dolum iken (kutunun arkasında yazıyor dolum markası) 5 lt lik yağları orjinal.