HABER Hava ile çalışan otomobil yaptılar!

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Kahire’deki Helwan Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren bir grup öğrenci sıkıştırılmış oksijen ile çalışan otomobillerini tanıttı.

Dünya basını Mısırlı öğrenciler tarafından üretilen otomobili konuşuyor. Zira henüz prototip seviyesinde olan araç hava ile çalışıyor. Kahire’deki Helwan Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren bir grup öğrenci sıkıştırılmış oksijen ile çalışan otomobillerini tanıttı. Yaklaşık 7 bin 500 TL’ye mal olan araç saate 40 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Öğrenciler bir dizi yenilik sonrası tek kişilik aracın 100 kilometre maksimum hıza çıkabileceği görüşünde. Söz konusu otomobilin tek seferde kat edebildiği maksimum uzaklık ise sadece 30 kilometre.

Ülke basına açıklamalarda bulunan aracın mucitlerinden Mahmoud Yasser, geliştirdikleri otomobilin yakıt sorununa çözüm bulacağı iddiasında.






Read the whole post here.
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Nazi Almanyasında sıkıştırılmış Hava ile çalışan torpidolar 20 km ötedeki gemileri batıracak menzile sahipti. Saate 44 km sürat yapabiliyordu. Neden bu sistem tek kişilik scouter veya bu tip arabalarda kullanılmasın ki. Bence mantıklı bir çalışma.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Bu bildiğimiz oksijen tüpü değil mi ? Hava ile çalışıyor dedikleri bu mu ?
 

onder44

Senkromeççi
7 May 2018
2
3
95
Youtube'a "Hava ile çalışan araba" yazdığınızda 2012 yılında yayınlanan bir video herşeyi en iyi şekilde açıklıyor. 2015 yılında yayınlanan diğer bir video ise bu aracın Türk öğrenciler tarafından yapılmış versiyonudur. Anlamadığım şey 6 yıl önce yapılmış bir şeyi hiç araştırma yapılmadan çoğu otomobil sitesinde yayınlanmasının nedeni veya dünya basınının bu haberi sanki yeni bir şeymiş gibi konuşmasının sebebi nedir? Sistem belki kolay bir sistem değil ama kendi ülkemizde öğrencilerimize verilecek desteklerle daha iyisini yapabiliriz. Bakınız YTU Racing takımına yerli Formula aracını sıfırdan tasarlayıp üretiyor. Hem de bir tane değil her sene yeni bir araç yapıyor. Ülke olarak yapamayacağımız şey olduğunu düşünmüyorum. İstediğimiz taktirde herşeyi yapabiliriz.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Gökhan61
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım