Biri zorunlu trafik sigortası bir 150 tl civarı fazla verip asistan hizmetiyle satın almıştım kasko yaptırmayacağımı düşünüp, işte yol yardım gibi bir kaç şey içeriyor (Mapfre). Sonra babamın cömertliğine denk gelip hadi bu yıl kaskon benden olsun demesiyle oranında yol yardım vs. hizmetleriyle ekstra bir teminatım olmuş oldu (Anadolu).Kasko ve sigorta farki nedir anlayamadim hocam ben aslinda
Kısaca bildiğim kadarıyla zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafın zararıyla ilgileniyor. Haklılık durumuna göre karşı tarafın sigortasıda sizin zararınızla ilgileniyor.
Kasko ise daha geniş teminatlar içeriyor. Çalınma, afetlerde zarar görme, diyelim karşı tarafta sigortası olmayan bir araçla kazaya karıştık ve haklıyız bizim aracımızın onarımını yapıp karşı taraftan kendi parasını cayır cayır almaya, alkollü olmadan yapılan kaza hasarlarını karşılamaya vs.vs. yarıyor.
He neden sigortadan olan hakkınızı kullandınız farkı ne diyorsanızda bilmiyorum sanırım önce sigortadaki haklarımı kullanmak cazip geldi o an
Son düzenleme: