Hayatımıza hoşgeldin SUBERB

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fulu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fulu

Senkromeççi
8
46
Dün akşam itibari ile yeni aracımıza kavuştuk. Bugün ilk sürüş deneyimi ve tanışma sürecindeyiz.
“0” araç konusunda bilgi ve önerilerinizide paylaşırsanız sevinirim

Ekli dosyalar

• D0E15726-3C80-4DBF-B3CB-B8CAA82382C1.jpeg
    D0E15726-3C80-4DBF-B3CB-B8CAA82382C1.jpeg
    108.4 KB · Görüntüleme: 0
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız binmek nasip olsun :)

Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle kullanmanız dileğiyle.

Aracınızın kullanım kitapçığında yazan rodaj bilgilerine uymanızı öneririm. Kitapçıkta özel bir alan yoksa eski SuperB kitapçığında olanı (pdf sayfası 146, kitapçık sayfası 143) uygulayabilir veya klasik rodaj prosedürlerine dikkat edebilirsiniz.
Onları okudum, hatta forumlardaki çoğu rodaj yazılarını inceledim. Aracı teslim alırken servise rodaj konusunu sorduumda “ rodaj mı kaldı hocam” denildi, biraz zorlayınca ilk 1000 km zorlama yeterli denildi. 1000 km yağ değişimini sordum, yaptıranı görmedik dediler

Onları okudum, hatta forumlardaki çoğu rodaj yazılarını inceledim. Aracı teslim alırken servise rodaj konusunu sorduumda “ rodaj mı kaldı hocam” denildi, biraz zorlayınca ilk 1000 km zorlama yeterli denildi. 1000 km yağ değişimini sordum, yaptıranı görmedik dediler
Yağ değişimi ilk 5 binde olsa iyi olur da çok mühim değil. Siz şöyle bin km zorlamayın sonraki 2bin km de ani yüklenmelerden kaçının sonra yavaş yavaş açarsınız

Boya koruma yaptırmanızı öneririm . Sonradan yaptırmaya kalkarsanız sıfır durumuna getirmek zor oluyor .

Servis görevlilerinin rodaj mı kaldı ? Demesi Ve İlk 1000km de yağ degistirilmemesi ikinci el araçlara ve servislere neden güvenmememiz gerektiğinin birer göstergesi ...

Açıkcası "rodaj mı kaldı" diyenlerin bilgisizlikten dediğini düşünüyorum, muhatap olduğunuz kişi hakkında yazamam tanımadığım insan ancak muhatap olduğum satış danışmanları genelde otomobiller hakkında pek bilgisi olmayan, sattığı aracı bile tam tanımayan kişiler maalesef.

Gerek bu konunun ustalarının benim söylediğim şekilde düşünmesi, gerek TSI motorlu araçların kullanım kılavuzlarında rodaj bölümü bulunması bunu doğrular nitelikte. Üretim teknikleri ne kadar gelişmiş ve başarılı olursa olsun bu parçalar fabrikalarda yol şartlarında olduğu gibi birlikte çalışmıyor.

Rodaj bakımının olmamasını ise maliyetten ve iş yükünden kaçış olarak görüyorum. Hâlen ücretsiz ilk kontrol yapan markalar var (1000 km, 2500 km vs. değişiyor). Genel bir prosedür olmasa da rica üstüne rodaj sonunda genel bir araç kontrolü ve yağ değişimini kabul edebilirler. Yağ değişimi olmasa bile parçaların uzun dönem ömrü için ilk 1000-2000 km bazı şeylerden sakınılması gerektiğini düşünüyor ve tavsiye ediyorum.

Boya koruma yaptırmanızı öneririm . Sonradan yaptırmaya kalkarsanız sıfır durumuna getirmek zor oluyor .

Servis görevlilerinin rodaj mı kaldı ? Demesi Ve İlk 1000km de yağ degistirilmemesi ikinci el araçlara ve servislere neden güvenmememiz gerektiğinin birer göstergesi ...
Boya koruma konusunda çok geniş yelpaze var 100 tl 1.5 k arası fiyat aldım. Seramik kaplama yapan bi arkadaş 3M ürünle 1000 tl gibi bi ücrete halledebileceğini söylüyor ama net bi karar veremedim