1.5 ay önce Hyundai Elantra marka aracı satın aldım otomatik vites,araçta hem viteste spor mod var hemde sürüş modu seçiminde spor sürüş mevcut aralarındaki fark nedir acaba ?
Evet sürüş modundan seçtiğim zaman gaz tepkisi fark edilir derecede artıyor ama hangi sürüş modundan maximum performans alırım onu bilmiyorumHiç kullanmadım ama muhtemelen vitesdeki spor modda daha üst devirde üst vitese geçer, sürüş modu seçiminde ki spor mod da gaz tepkisi iyileştirir , direksiyonun sertliğini arttırır.
Ya araç cvt şanzıman olduğu için vites atma durumu biraz farklı işliyor benim araçta ama dediğin gibi daha yüksek devirde atıyor vitesten geçtiğim zamanVites modunda devir aralığını değiştiriyor daha yüksek devirde vites atıyor , sürüş modunda ise direksiyonun sertliğini ayarlıyor.
Vites modunda devir aralığını değiştiriyor daha yüksek devirde vites atıyor , sürüş modunda ise direksiyonun sertliğini ayarlıyor.
1.5 ay önce Hyundai Elantra marka aracı satın aldım otomatik vites,araçta hem viteste spor mod var hemde sürüş modu seçiminde spor sürüş mevcut aralarındaki fark nedir acaba ?
Cvt sanzimanda sanal vites atma durumu olur malum. Sizin tus daha cok gaz tepkimesi uzerine gorunuyor.Ya araç cvt şanzıman olduğu için vites atma durumu biraz farklı işliyor benim araçta ama dediğin gibi daha yüksek devirde atıyor vitesten geçtiğim zaman