i20
i20 fanboy filan değilim, ama çok yanlış yorumlama var. düzeltmek gerekiyor.
i20 2015 yılında, corsa 2014 yılında, ibiza ise 2011 yılında euroncap'e girdi. kuruluş standartları sürekli değiştiriyor. benim 2001 model abs'siz tek hava yastıklı corsa aracım, 2014 corsa gibi 4 yıldız almış. sağlamlıklarını karşılaştırmak mümkün mü? bir de ABD'de yapılan IIHS testlerinden sonra euroncap'in gözümde hiç değeri kalmadı. hele fiat 500x, euroNCAP'te 4yıldız aldıktan sonra IIHS testlerinde TSP+ ödülü alınca iyice güvenim sarsıldı. biraz detaylı incelediğimde, euroncap'in artık emniyet kemer uyarısı, bunun hangi koltuklarda olduğu ve ne şekilde uyarı verdiği gibi kriterlerin yanında kör nokta uyarı sistemi gibi bazı donanımlarla puanları arttırdığını gördüm. EuroNCAP, artık sağlamlıktan çok önlem amaçlı donanımlara puan veriyor. Ha bazı kazalarda i20'nin airbag açma konusunda nazlandığını duydum ama o konuda net bir durum yok. Öyle bir sorun olsa, almanya gibi titiz ülkelerde bu arabayı satamazlar.
Motor konusunda da TSI ömrünün 500 bin görme ihtimalini ben de belirttim ama hyundai ile ilgili çok yanlış bulduğum bir şey var,
Hyundai'nin motor ömrü ve teknolojisi konusunda pek şansı olmadığını söylemişsiniz. Accent Era ticari taksileri incelemenizi öneririm. hepsi ortalama 500.000km. kore ve japon motorlarına vag motorlarından daha fazla güveniliyor son 5-6 yılda. kendi çevremi referans göstermem saçma olur ama yurtdışı piyasalarındaki araştırmalarda bunu rahatlıkla bulabilirsiniz. Motor ömrü, verimi ve teknolojisi kesinlikle opel ve vag gibi avrupa firmalarını geçmiş durumda. hyundai ve kia, karoser ağırlığı sıkıntısını çözememiş durumda sadece. i20'de 1.2 atmosferik kullanılmış olması, motorun kötü motor olduğunu göstermiyor. Polo gibi kaliteli bir araçta nasıl 1.0 atmosferik kullanılıyorsa, aynı şekilde düşünmek gerekir. Turbo motor isteyen için i20 active'de 1.0 turbo kullanıldığını hatırlatırım.
fiyat durumunu bilmiyorum ama tasarımı ile ilgili özel bir tercih değilse ibiza ve i20'nin yanında fabia'yı ben de öneririm.