Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
İkinci el otomobil alım ve satımında şasi-motor numarası sahtekarlığına karşı uzmanlar dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

İkinci el araç alım satım işlemlerinin artması ile kimi sürücüler mağduriyet yaşamaya başladı. Satıcılar normalde açık bir şekilde gözükmesi gereken şasi ve motor numaralarını değiştirip siliyor. Böylece arabanın daha az yol kat ettiğini, değişenin olmadığını düşünen alıcılar dolandırılmış oluyor. Uzmanlar konu hakkında dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Üstelik bu durum başınıza çok daha ciddi sorunda da açabilir.
Cihan Emre, ” Ruhsat bilgisinde yazan plaka, şasi ve motor numarasıyla, aracın somut bilgilerinin eşleştirilmesi çok önemli bir husus. Ekspertiz ve check-up esnasında, şasi numaralarının yazılı olduğu podye, kapı eşiği, araç tabanı gibi bölümlerde kaynak, kesme, kazıma işlemi olup olmadığı titizlikle incelenmeli. Yine aynı şekilde aracın hasar kaydı bilgileriyle ekspertiz bilgilerinde eşleşme yoksa, tüketiciler detaylı ekspertizde ısrarcı olsun”

Okumaya devam et...


 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,494
1
4,794
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Sırf şu işlerden korkmam yüzünden bile kolayına araba satma taraftarı değilim. Sıfır alınacaksa tamam ama ikinci el satıp yine gidip başkasının eskisini almak artık bana mantıksız geliyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

YaSo61

Asfalt Kurutucu
9 Eyl 2016
37
10
595
Resmen ülkemizde kazıklanmamak dolandırılmamak için çabalıyoruz. ne hale kaldık arkadaş.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım