FeaturedHaberler

İkinci el otomobil satarken yapılan yeni tip dolandırıcılık




İkinci el otomobil alım ve satımında şasi-motor numarası sahtekarlığına karşı uzmanlar dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

İkinci el araç alım satım işlemlerinin artması ile kimi sürücüler mağduriyet yaşamaya başladı. Satıcılar normalde açık bir şekilde gözükmesi gereken şasi ve motor numaralarını değiştirip siliyor. Böylece arabanın daha az yol kat ettiğini, değişenin olmadığını düşünen alıcılar dolandırılmış oluyor. Uzmanlar konu hakkında dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Üstelik bu durum başınıza çok daha ciddi sorunda da açabilir.

Cihan Emre, ” Ruhsat bilgisinde yazan plaka, şasi ve motor numarasıyla, aracın somut bilgilerinin eşleştirilmesi çok önemli bir husus. Ekspertiz ve check-up esnasında, şasi numaralarının yazılı olduğu podye, kapı eşiği, araç tabanı gibi bölümlerde kaynak, kesme, kazıma işlemi olup olmadığı titizlikle incelenmeli. Yine aynı şekilde aracın hasar kaydı bilgileriyle ekspertiz bilgilerinde eşleşme yoksa, tüketiciler detaylı ekspertizde ısrarcı olsun”

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Sırf şu işlerden korkmam yüzünden bile kolayına araba satma taraftarı değilim. Sıfır alınacaksa tamam ama ikinci el satıp yine gidip başkasının eskisini almak artık bana mantıksız geliyor.
  2. Resmen ülkemizde kazıklanmamak dolandırılmamak için çabalıyoruz. ne hale kaldık arkadaş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu