Saçma bi karar. Adam o 4 gün içinde aracı nasıl kullandı sorusunun cevabını nasıl bileceğizki? Çok saçma yahu. İkinci el arac sonuçta kim bilir kaç yaşında kaç bin km'de satıcının garanti vermesi nasıl beklenirki?
E ispat etsin etmesine de ben nereden bilicem simdi bu dava emsal olduktan sonra arabayı sattığım adamın üçten ikiye çekip şanzıman doğramadığını ya da yağını boşaltıp yatak sardırıp üstüne tekrar yağ doldurup bu adam bana bakımsız araba sattı demeyeceğiniHaklısın hacı da haber de belirtilmeyen detay bu olabilir, alan adam 4 gün içersinde kaç km yaptığını nasıl kullandığını falan ispat edebilirse işler değişebilir
E ispat etsin etmesine de ben nereden bilicem simdi bu dava emsal olduktan sonra arabayı sattığım adamın üçten ikiye çekip şanzıman doğramadığını ya da yağını boşaltıp yatak sardırıp üstüne tekrar yağ doldurup bu adam bana bakımsız araba sattı demeyeceğini
Bana bu garanti olayı başından beri saçma geldi ama işte bazen böyle absürd yasalar çıkıyor.Mesela benim arabam ya da başka bir eski araba hala satılıyor 87 model arabalar hala piyasa da çatır çutur gidiyor şimdi bu araba 30 yaşında isterseniz üstüne titrensin kolleksiyonluk olsun yinede hor kullanımda sağdan soldan patlak verecektir.Bende elalemin bozduğu arabayla uğraşacağım sonra...Devleti anlamak zor vesselam...
Hocam davada alınmış karar ona sözüm yok sadece buna zemin hazırlayan yasa var yamulmuyorsam 2-3 ay önceden yürürlüğe girdi, araba alış satışlarda garanti kapsamında olacak diye...Yalnız bu yasa değil, bi davada alınmış karar. Yukarda da bahsettiğim gibi her 2nci el satışından sonra yaşanabilecek soruna genelleme yapamayız. Hakimin bu haberde yer alan karara varmasına sebep olan satıcının ve alıcının ifadeleri ve mahkemeye sunulan kanıtlara göre bu karara varılmış. Bu da daha sonraki davalarda benzer gerekçeler olması halinde emsal teşkil edebilir, sadece bu şekilde düşünülmeli. Genelleme yapılmamalı![]()
Hocam davada alınmış karar ona sözüm yok sadece buna zemin hazırlayan yasa var yamulmuyorsam 2-3 ay önceden yürürlüğe girdi, araba alış satışlarda garanti kapsamında olacak diye...
En yüksek ihtimal triger kopmuştur. Bunu da önemsemeyen önceki sahibi veya galeri sahibinin suçudur. En doğrusu 2. el 100k km sonrası araç alınacaksa mutlaka triger kayışını zincirini değiştirtmek lazım
Şu triger bi değişsin de araba çalışmasa da olur, içimiz rahatlasınAaaynen öyle tahmin ettim ben de , aldıktan sonra koştur koştur triger değişikliği![]()
Aynen hocam daha çıkmamış ben çıktı zannetmiştim yanılmışım.http://www.hurriyet.com.tr/ikinci-el-otomobil-satisinda-garanti-zorunlulugu-40343651
şundan bahsediyorsun sanırım, böyle bi düzenleme getirilmek isteniyor ama netleşmedi, biraz zor o iş![]()
Aynen hocam daha çıkmamış ben çıktı zannetmiştim yanılmışım.![]()
Burada devreye bilir kişiler girer ve duruma bakarak mahkemenin karar vermesini kolaylaştırır.E ispat etsin etmesine de ben nereden bilicem simdi bu dava emsal olduktan sonra arabayı sattığım adamın üçten ikiye çekip şanzıman doğramadığını ya da yağını boşaltıp yatak sardırıp üstüne tekrar yağ doldurup bu adam bana bakımsız araba sattı demeyeceğini