Hayırlı uğurlu olsun

Tipo döneminin kralı denebilir.
Kendim bizzat 2 sene 1998 model beyaz 1.4ie sx Tipo kullandım yaklaşık 20.000km.
İlk sahibinden 120.000 kmde almıştım. Severek masrafsız şekilde epey uzun yol ve şehiriçi kullandım.
Bende ki klimalı olan modeliydi.
Yakıt harici üzmedi desem yeridir, ama yakıt benzinli olmasından ötürü aşağı yukarı 2.0 araçlarla aynı yakıyordu.
Üstelik kurcalanmamış, ateşleme sistemi, sıfır yeni ve oem parçalar ile yenilenmiş olmasına rağmen.
Tabi ki perfonmans isteyenler mpi motora bakmasında fayda var neticede 1.4ie'ler Tek nokta enjeksiyonlu ilkel bir sisteme sahip doğal olarak yakıtta karbüratörlü kadar yakıyor.
Tiponun bu zamanda artık kurcalanmamış temiz düzgün bir örneğini bulmak gerçekten zor.
Özellikle uzun ızgaralı ön tamponlusunu ilanda görürseniz kafadan kazasız olduğuna emin olabilirsiniz denebilir.
Sebebi hem orjinal hem çıkma,yan sanayisi zaten yok bulunamıyor garip bir şekilde.
Kliması efsane iyidir.
Kullandığım süre zarfında hararet,yağ yakma gibi klasik bahsedilen hiçbir sorun ile karşılaşmadım.
Tabi bu söylediklerim feleğin çemberinden geçmemiş saçma sapan body kit mevzularına dahil olmamış oem araçlar için geçerli.
Yoksa al satçı tayfasına düşmüş galeride olan hiçbir tipo ve temprayı kapıya koymanızı önermem.
Özetle gerçekten şahsi fikrimce Fiat'ın Tipo ve Tempra grubundan sonra palio ve sienayı sürmesi gerçekten güzel bir kazık olmuş Türk halkına

Aracım satılmasaydı güzel bir konu açabilirdim gerçekten anılarım ve birlikte kat ettiğimiz yollar dolu dolu oldu.
Kazasız değişensiz eski dostumun Fotoğraflarınıda bırakarak yaad etmek isterim.
Temizi her daim para eder hastası çoktur bu sebeple kurcalanmamışını bulmakta bir o kadar zordur.

Saygılarımla.
Kazasız belasız sürüşler dilerim...