Dostlar merhaba, ben Denizhan, 27 yaşındayım. Ankara’da Dikmen de oturuyorum, bilmeyenler için her yer yokuş burada ehliyeti aldığımdan beri evimizdeki golf 5 1.6 102 beygirlik aracı kullanıyorum. Ve artık kendime ait bir araç alacağım. Bütçem max 80 bin TL. Evim işim arası 35 km ve 32 kilometresini hiç durmadan gidiyorum en az 70-80 km/h ile. Her gün arabayla gidip gelmeyi düşünmüyorum ancak elzem bir durum olursa iş sonrası vs o zaman giderim. Yılda max 15 bin km yaparım. Aklımda bi’ 1.2-1.4 tsi Jetta var bide golf 6 1.4tsi. Comfortline ya da highline. Hangisi düşerse civic fb7 olabilir ama o paraya temizini bulmak deveye Hendek atlatmaktan daha zor. 1.2 tsi bir araç alsam oturduğum yer yokuş olduğu için 1.4 tsi kadar yakar mı? Derler ya 1.2tsi motorda daha fazla gaza basacaksın yokuşu çıkmak için. Bizim buralarda çekişi nasıl olur yokuşlarda yani? Aynı şeye gelecekse 1.4 tsi mı bakmalıyım. Bir yandan artık Jetta piyasası yavaş yavaş azalacak önümüzdeki senelerde, elden çıkartması zor olacaktır diye düşünüyorum o yüzden golf sağlam liman diyorum ama yakıt üzer mi? Ya da yakıt açısından aşırı yakmayan benzinli ya da LPG’li ne önerirsiniz.
Son düzenleme: