İstanbulda kışlık lastik gerekli midir?

Her arabalarımda yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği kullandım. Benim arabadan beklentim her ihtiyacım olduğunda beni yolda bırakmadan bir yerden bir yere götürmesi. Kendi yaşadığım bölgeden örnek verecek olursam aydınlı, kurtköy gibi yerlere rahatlıkla kar lastiği ile çıktım. Hatta çoğu kişinin arabaya tenezzül etmediği havalarda lastiklerime güvenerek yola çıktım. Dört mevsim lastik tecrübem olmadı ona yorum yapamam ama kışlık lastiklerin rahatlığı ile şehir içi ve şehirler arası yollarda kafam rahat olarak seyrettim. Mezitlerde kar küreme aracından rol çalmışlığım da vardır 😀

Her arabalarımda yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği kullandım. Benim arabadan beklentim her ihtiyacım olduğunda beni yolda bırakmadan bir yerden bir yere götürmesi. Kendi yaşadığım bölgeden örnek verecek olursam aydınlı, kurtköy gibi yerlere rahatlıkla kar lastiği ile çıktım. Hatta çoğu kişinin arabaya tenezzül etmediği havalarda lastiklerime güvenerek yola çıktım. Dört mevsim lastik tecrübem olmadı ona yorum yapamam ama kışlık lastiklerin rahatlığı ile şehir içi ve şehirler arası yollarda kafam rahat olarak seyrettim. Mezitlerde kar küreme aracından rol çalmışlığım da vardır 😀
Benim geçmişteki 4 mevsim lastiği tecrübemde, lastik daha çok kış lastiği karakterliydi. Kışın arabanın altı oturana kadar tüm karlı zeminlerde ilerleyebiliyordum. Yazın ise ancak idare ederek kullanılıyordu. Yazın özellikle fren mesafesi konusunda, çok kötü bir lastik kullanıyormuş gibi temkinli gitmek gerekiyordu. 4 mevsim lastiği alınırsa gerçekten bazı şeylerden feragat etmek gerekecektir. Neden hangi taraftan feragat edileceği markaya modele göre değişiyor.

Kışın 5 derecede yaz lastiği kullanmayı, yazın izmir asfaltında 4 mevsim lastik kullanmaya tercih ederim . Daha tehlikeli -bence- .

Son düzenleme:
Eski aracımda 1 yıl 0 takılmış conti allseasoncontact kullandım. Yorumum şu; yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği kullanılır.

Bence riske edilecek bir durum değil.Kışın beklenmedik bir hava durumunda, beklenmedik bir yerde kışlık lastik hayati önem arz eder.

4 mevsim işi ucuza getireyim derken kötü birer kış ve yaz lastiğiniz olmasıyla sonuçlanıyor bence. Bütçe varsa kesinlikle yaz ve kış lastiklerini ayrı ayrı almak gerekiyor.

Kışın 5 derecede yaz lastiği kullanmayı, yazın izmir asfaltında 4 mevsim lastik kullanmaya tercih ederim . Daha tehlikeli -bence- .
Yazın 45 derecede İzmir asfaltında kış lastiği kullandım. 8 yaşında olmasından dolayı artık ucuz yazlık lastik gibi davranıyordu (Pilot Alpin 4). Üstüne bir kış daha kullandım ama artık tutmuyordu :D

Eğer tepelerde oturuyorsanız veya o civarlara seyahatleriniz oluyorsa veya duruma göre KMO kullanabiliyorsanız evet, gerelidir.

O zaman doğru düşünüyorsunuz, direkt kışlık alın. Bridgestone Blizzak en iyilerdendir, şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada çok fazla km yapmıyorsanız ve aracınızı değiştirmeye de niyetiniz yoksa, kış lastiğinde alabildiğiniz en kaliteli markayı almaya bakın. Ucuz yollu kışlık çözerseniz, yıllar içerisinde dişleri neredeyse hiç aşınmamışken bile hamuru perişan bir hal alıp kendini çöp edebiliyor. Kaliteli bir marka ise dişleri bitene kadar hamuru belli bir tutunma kalitesinin altına düşmeden dayanabiliyor.

Çok km yapıyorsanız herhangi bir kış lastiğini alıp geçin, 2 senede bir yenilersiniz =)
Yok hocam çok km yapmıyorum aracı lazım olduğunda kullanıyorum sadece. Zaten en kral lastik olsa da hiç kullanmadan dahi 4 sene sonra bitiyor diye biliyorum yapısı bozuluyor dişleri dursa dahi