Aracın üstündeki ölçü 205 55 17 kışlıkları bu ölçüde aldım yazlık içinde 225 45 18 lastikleri aldım ama kapı üzerindeki ölçüler bunlardı ekstra bir ayarlamaya gerek var mı acaba?Jant ebatı seçerken mevcut ebatta max. %3'lük değişim tavsiye edilir + ya da - olarak,daha fazlası sapmaları,yol tutuşu,dengeyi,frenajı bozabilir bu yüzden araç kapı etiketine bağlı kalmak en garanti çözümdür.
Buraya tıklayarak aracın orijinal ölçüsüyle,takmak istediğiniz ölçüyü girerek aradaki farkı hesaplayabilirsiniz.
Bijon aralığıni biliyorum fakat et yi bilmiyorumJant değiştirirseniz lastik basınçarının belirtildiği etikette genelde hangi jantın hangi ebat lastikle kullanılacağı yazar (en azından üreticinin önerdiği).
Jant değiştirirken jantın ET değeri (offset) ve bijon aralığı değerleri de önemlidir. ET değeri jantın üstünde bir yerlere yazılır ama bijon aralığını ölçmesi zordur, detaylı teknik dökümanlarda bulabilirsiniz.
Bir de ne yapın edin jantı değiştirecekseniz mutlaka hafif ve kaliteli (sağlam) jant tercih edin. Çok faydasını görürsünüz.
Eğer OZ jantı distribütöründen/yetkili satıcısından, bmw jantını da yetkili servisten alırsanız, satıcılar size yardımcı olacaktır.Kendi aracımin orijinal jantlarini bulamadım fakat öz veya bmw orijinal jantı takmayı düşünüyorum ebatları uyuyor ama et değeri olarak bilmiyorum uygun mu değil mi
Maalesef önceliğim temiz ikinci el bulamazsam oz için distribütöründen düşünebilirimEğer OZ jantı distribütöründen/yetkili satıcısından, bmw jantını da yetkili servisten alırsanız, satıcılar size yardımcı olacaktır.