Selamlar, önceki konumda arabam üzerinde birkaç değişiklik yapmak istediğimi ve bu konular hakkında bilgim olmadığını söylemiştim o yüzden bu soracaklarımı mazur görün
Aracımda fabrika çıkışlı jantlar bulunuyor ve ben bunları tüm tepkilere rağmen değiştirmek istiyorum. Fakat öğrendiğim kadarıyla herhangi bir jantı seçip ''Bunu takayım'' diyemiyorum.
Yabancı bir siteden aracımın orjinal jant ve lastik boyutları hakkında şöyle bir bilgiye ulaştım :
Jant
15 x 6J ET60
PCD: 5X112
Orta delik: 66.6mm
Lastik
195/70 15C - 6mm sırt
Orjinal Jantlarım ve Arabam Bunun Aynısı :
İstediğim Jant Boyutları/Görünümü İse Şu Şekilde :
Bu şartlar altında, konforu olumsuz etkileyecek olmasını göz ardı ederek, aracı daha sportif gösterecek ve modelini beğendiğim herhangi 17,18,19,20 İnç jantı kullanabilir miyim ?
Diyelim uygun 18 inç bir jant buldum, buna uygun lastiği nasıl seçerim ?
Bu araca şu jant gider diyeceğiniz modeller var mıdır, nelerdir ?
Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim...
Aracımda fabrika çıkışlı jantlar bulunuyor ve ben bunları tüm tepkilere rağmen değiştirmek istiyorum. Fakat öğrendiğim kadarıyla herhangi bir jantı seçip ''Bunu takayım'' diyemiyorum.
Yabancı bir siteden aracımın orjinal jant ve lastik boyutları hakkında şöyle bir bilgiye ulaştım :
Jant
15 x 6J ET60
PCD: 5X112
Orta delik: 66.6mm
Lastik
195/70 15C - 6mm sırt
Orjinal Jantlarım ve Arabam Bunun Aynısı :
İstediğim Jant Boyutları/Görünümü İse Şu Şekilde :
Bu şartlar altında, konforu olumsuz etkileyecek olmasını göz ardı ederek, aracı daha sportif gösterecek ve modelini beğendiğim herhangi 17,18,19,20 İnç jantı kullanabilir miyim ?
Diyelim uygun 18 inç bir jant buldum, buna uygun lastiği nasıl seçerim ?
Bu araca şu jant gider diyeceğiniz modeller var mıdır, nelerdir ?
Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim...