Yahu ben güncel çekmeyeli epey olmuş. Arada ilaveler vs bolca var ama eklememişim. Kısa bir özet geçecek olursam;
Kronolojik sıralamayla gideyim:
1- Uzun arayışlar sonucu orjinal Oz Ultraleggera jantlarıma kavuştum. Yorucu bir süreçti ama şükür herşey güzel. Birde orjinal bileziklerini bulsam tam süper olacak. Porya kısmının çapı 60.1 Jantın göbek çapı ise 67.1 Yardımı olana minnettar kalırım.
2- Custom coil yaptırmıştım hiç takmadan sattım gitti. Sonra kaliteli bir yay araştırırken HR da var olduğunu öğrendik. Aldık ettik gümrük şu bu derken montajını yaptık. Açıkçası bir tık daha düşmesini beklerdim. 1,5 cm civarı ancak alçaldı. Konforda kayıp hiç yok.
3- Amortisör takozlarından bir tanesi sizlere ömürmüş. Diğeride yolcu gerçi. Zor bela orjinal 1 adet buldum ve aldım. Yaylarla karışık onuda taktık.
4- Müzik sistemi ile ilgili de piyasada az bulunan fazla kafa ağrıtmayacak tadında bişeyler araştırırken Pioneer ın ilginç bir ürününü buldum. Uygun fiyatlı bir amfi işimi fazlası ile gördü. İlerleyen dönemde amfi de pioneer olacak. Ne az ne çok tam kararında oldu şu anda.
5- Yine ufak bir uyarı veren V kayış gergi mekanizmasınıda orjinal sıfır bulunca aldım. Piyasada kalmayan kıyıda köşede birilerinin rafından çıkan ürünlerden.
6- 2 gün evvel zaten yedeği olmayan anahtarla denize girmem sonucu immosu aktif aracımı çalıştıramadım. Cotech bir abimden kodu öğrenip girerek eve geldim. Çalışan immoyu iptal etmeye kıyamadığımdan sıfır 2 adet yeni anahtar aldım. Sıfırlamadık bi anahtarlar kalmıştı o da tamam oldu

7- Yine uzun uğraşlar sonucu arkadaşı kandırıp alabildiğim krom gösterge halkaları ve radyatör üst bakalitinide alıp araca monte ettim. Hazır bu kadar detaya dalmışken kapı kollarını sabitleyen vidaların üstlerinde olması gereken lastik tapaları bulup yerlerine taktım. Ne kadar dayanırlar meçhul

Malumunuz b.k borusundan yapılma hava filtre borusunuda karbon folyo ile kapladım az bişey daha iyi gözüktü. Yakında güzel bir filtre sistemi yapacağım onuda paylaşırım. Clio v6 filtre kazanı uyarlamayı düşünüyorum.