Jetta 2015 yaz lastiği önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Maganda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Maganda

Profesör
1,453
Marka
Volkswagen
Fabrika çıkışı lastikler bu sene miadını tamamladı. Hankook ventus prime 2 ile gelmişti çokta memnundum her konuda. Yine lastik alırken en az bunun kadar iyi olmasını bekliyorum. Yani f/p olmasına gerek yok iyi yol tutsun sesi makul derecede olsun yeterli benim için. Ventus prime 4'ler çıkmış ona geçmeyi düşündüm nasıldır bilmiyorum ama. Ayrıca yol tutuş için ebatta da oynama yapabiliyorsak o tavsiyelere de açığım. Şu anki ebatı 205 55 16

Bu ebatta alabileceğin en iyi lastik conti premium contact 6'dır. Bu lastiği tercih ettiğin takdirde yol tutuş ve sportif sürüş hissiyatı için ebat değiştirmene de gerek kalmaz. Zira 16 jantta bile efsane yönlendirme hissi sunuyor.

Bu ebatta alabileceğin en iyi lastik conti premium contact 6'dır. Bu lastiği tercih ettiğin takdirde yol tutuş ve sportif sürüş hissiyatı için ebat değiştirmene de gerek kalmaz. Zira 16 jantta bile efsane yönlendirme hissi sunuyor.
Teşekkürler eco contact ile premium contact arasında bariz bir fark var mıdır

Çok performanslı kullanmıyorsanız CEC6 alın :) EC6 kimi arabada bana PC6 dan daha konforlu ve sessiz geldi mesela bizim mazda3 PC6 kullanıyor ama fazla sert geliyor bana , jetta da EC6 vardı EC6 daha konforlu geliyordu bana kalsa ben EC6 alırdım sanırım :D

Mazda 3 2012 1.6 Benzin Oto. ( PC6 )
VW Jetta 2009 1.6 Benzin&LPG Oto. ( EC6 )

Sizce falken ziex 310 a göre kaç puan üstte pc6?
Pc6 ya 10 puan verirsek falken kaç puan alır?

resim_2022-04-13_222504481.pngresim_2022-04-13_222526253.png

Falken de 10 puan alır :)

Falken, pc6 yerine alinabilecek bir lastik degil. Yani pc6 ' yerine ' falken alayim tabiri yanlis olur. Ancak butceme uygun lastik alayim dediginde tercih edilebilecek kaliteli bir lastik olarak tanimlanabilir.

Falken de yol tutus olarak iyi tutunma saglayabilir pc6 gibi ama direksiyon tepkisi, yonlendirme hissiyati konusunda denk degiller. O yuzden performansli suruste pc6'ya 9 verirsem Falken'e 6 7 veririm. O da kesinlikle Falken kotu oldugu icin degil, pc6'nin sportif surus hissiyati, direksiyona verdigi yonlendirme tepkisi cok basarili oldugundan.

Son düzenleme:
Var tabi ki. Birisi ekonomi odakli suruse dayali, digeri sportif suruse dayali bir uretime sahip. Bir lastigin viraj tutunma limitinin iyi olmasi o lastigi sportif yapmaya yetmez. Ec6 ve pc6 ikisinin de viraj tutunmasi iyidir tipki falken gibi ama direksiyon hissiyatinda, sportif surus hissiyatinda pc6 onlardan onde.

Conti PC6 kullanıcısı olarak bu lastiği hiddetle tavsiye ederim.

Var. Uzun ömürlülük, bir tık düşük tüketim gibi beklentiler yoksa ecocontact'a hiç bulaşmayın bile. Kaldı ki öyle beklentiler olduğunda başka markalarda daha ucuza daha iyi çözümler var.
Fabrika çıkışı lastikler bu sene miadını tamamladı. Hankook ventus prime 2 ile gelmişti çokta memnundum her konuda. Yine lastik alırken en az bunun kadar iyi olmasını bekliyorum. Yani f/p olmasına gerek yok iyi yol tutsun sesi makul derecede olsun yeterli benim için. Ventus prime 4'ler çıkmış ona geçmeyi düşündüm nasıldır bilmiyorum ama. Ayrıca yol tutuş için ebatta da oynama yapabiliyorsak o tavsiyelere de açığım. Şu anki ebatı 205 55 16
Aracınızda 1.2 tsi vb güçlerde standart bir motor varsa 205/55R16 altın orandır. Hiç oynamayın derim. Ebat farkı fiyat farkı doğurur. O fiyat farkını orijinal ebattaki en kaliteli lastiği almak için verirseniz sizi daha çok memnun eder.

Hankook ventus prime 4 iyidir, eskilerinden memnun kaldıysanız devam edebilirsiniz. Değişiklik olsun, farklı lezzetleri tecrübe edeyim derseniz ContiPC6 daha da iyidir, Goodyear EGP2 de hiç fena değildir. Falken, Dunlop filan özellikle verdiğiniz parayı düşündükçe çok memnun bırakır ama uzun kullanım tecrübelerinde zaman ilerledikçe kalite farklarını hissettirebilir.

Hali hazırda daha yeni egp2 aldım. Çok fazla memnunum. Sessiz yumuşak ve kolayına abs devreye girmiyor. Limitlerini fazla zorlamadım hiç. Ama yorumlar hep iyi yönde.

Teşekkürler arkadaşlar hepinize cpc6 egp2 ve vp4 bakıyorum. İskitler sanayi önerisi gelmişti kışlıkları vererek fiyat teklifleri alıp değerlendireceğim orada.

Teşekkürler arkadaşlar hepinize cpc6 egp2 ve vp4 bakıyorum. İskitler sanayi önerisi gelmişti kışlıkları vererek fiyat teklifleri alıp değerlendireceğim orada.
lastikçi olarak oraları önerdim ama kışlıkları çok öldürür lastikçiler haberiniz olsun. Vakit ve yer varsa kışlıkları önümüzdeki kış sezonu öncesi siz satarsanız daha iyi olur maddi açıdan

Fiyat bana uygun geldi herhalde dolansamda daha ucuza bulamam. 2021 üretim olması sorun olur mu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220418-155536_Chrome.jpg
    Screenshot_20220418-155536_Chrome.jpg
    323 KB · Görüntüleme: 0