Kapıda Yatan Araba Kaç günde bir çalıştırılmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hondapower

Profesör
3 Şub 2017
735
1,058
2,270
İstanbul
Marka
Honda
arabayı genelde haftada 2 gün kullanan biriyim keyif amaçlı hafta sonları. cumartesi pazar kullandıysam salı arabayı çalıştırır motor olması gereken ısıya gelene kadar turlar geri park ederim. perşembeleri olduğu yerde çalıştırırım araba rolantide çalışırken camları siler, paspasları temizlerim. işim bitince kapatır eve geri çıkarım. not: araç kapalı otoparkta.
 
  • Beğeni
Tepkiler: İstanbullu

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Sadece çalıştırmak yetmez, arabanın biraz yol yapması da lazım. Hatta araba yol yürümeyi unutuyor diye bir tabir duymuşluğum vardır bununla alakalı.
Normal zamanlarda haftada 1 çalıştırıp biraz yol yaparsa soğuk zamanlarda da 3-4 günde bir çalışıtırıp yol yaparsa kafidir bence.
 

Mehmet

Profesör
7 Eyl 2016
5,850
12,558
4,970
Ben de sorayım Bazen 2 gün filan yattığı oluyor arabanın ama tek tük sorun olmaz herhalde
 
  • Beğeni
Tepkiler: Ugur

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,040
7
51,377
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Ben de sorayım Bazen 2 gün filan yattığı oluyor arabanın ama tek tük sorun olmaz herhalde
Hiçbir şey olmaz. Yazın debriyajım patladığında benim araba 1,5 ay yattı. Sıcak havaya rağmen en kötü 3-4 günde bir çalıştırıyordum. Hareket ettirememem handikaptı ama araba bahçede yatıyordu. Arada bir çevresindeki otları biçiyordum çünkü hemen arabanın tamponları ve yürüyenini otlar sarıyordu. Hatta gözümden kaçanlar neredeyse arka tamponu koparacaktı hareket ettirdiğimde.:D
Ama asfaltta veya betonda yatıyorsa işler değişir. O zaman @Cenk hocamın dediği gibi lastiklerde deformasyon olur. Hatta bunu asfaltta/betonda yatan arabaların lastiklerinin daha çabuk inmesinden anlayabilirsiniz. Kışın havalar sıfırın çok altına düştüğü zamanlarda ise her gün çalıştırmakta fayda var.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mehmet ve Cenk

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Yarın 72 km yolum var. Gece annemi bırakcam. Bu günde 5 km sürdüm geldim. Ama park yerimi kaptırdım.. :( bide böyle dert var.. :(
 

bsener

Senkromeççi
7 Ocak 2018
1
1
95
Merhaba, ailem yurtdisinda yasiyor ben de uzun sure onlarin yanina gittigimde aracimizi 5 ay suresince evimizin acik park yerinde biraktim. Bi yakinim her ay gelip araci calistirdi ve sokaklarda biraz turladi. Geri dondugumde sorun yoktu. Daha kisa araliklarla araci calistirip hareket ettirmek arac icin daha sagliklidir fakat bu durumda bile bir problemle karsilasmadim. Saygilar
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım