KAPALI kararsızlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ahmet104

Asfalt Kurutucu
24 Eyl 2016
27
4
595
40 bin tl civarında param var. otomatik bi araba alcam ALLAH ın izniyle ama kararsızım. önerebileceğiniz araçlar nelerdir ?
 

Ekli dosyalar

  • 1244.jpg
    1244.jpg
    52.4 KB · Görüntüleme: 235

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
onuncu nesil corrolla nın otomatik videolarını izledim. ama tedirgin oldum gaza basınca fazla tepki vermiyomuş. ama hosuma da gidiyor. kararsızım :(
LPG ve sedan denince aklıma bunlar gledi. Üçüde atmosferik motorlu. Lancer'ın 4 ileri ve CVT modelleri var ama Türkiye'de çoğunluk 4 ileri bildiğim kadarıyla, CVT'leri belki son yıllarda getirmişlerdir. Eski tip ama arıza vermeyen otomatik şanzımanlar olarak biliyorum bu şanzımanları. Corolla'nın o kasasının hem yarı otomatik şanzımanlısı var hemde CVTlisi. CVT şanzımanları 2010'dan itibaren koymuşlardı sanırım, 2008-2009'da yarı otomatik olması lazım. Civic'te de CVT var. Bahsettiğiniz tepki öne atma gibi bir durumsa atmosferik araç bakmamalısınız, o listeden Accent olabilir veya başka alternatiflere bakmalısınız. Şanzıman kaynaklı bir tepkisizlikte var. CVT'ler, 4ileriler vs. kadar yakıt tüketimini arttırmayan şanzımanlar ama gazlamaya uygun değil. 4 ileri dediğimde zaten gazlamaya uygun değil. Gerçi LPG'li araçla gazlamak ne kadar doğru o da başka konu.
Üstte İbiza paylaşılmış ama bunların yanında çok ufak kalır o. Accent'le aynı sınıf ama ondan da daha ufak, diğerleriyle hiç kıyaslamıyorum bile.


buna ek kia cerato

İlk kasa manuel dizelini kullanmıştım Cerato'nun, beğenmemiştim. Bir güvensizlik havası hakim. Yenileri iyidir muhtemelen, Cee'd falan iyi araçlar ama o ilk tecrübeden bu yana Cerato adına mesafeliyim, aklıma pek gelmiyor. :) Denk gelince coupesini incelemek istiyorum o istisna.
 

karyel

Profesör
2 Kas 2016
313
441
1,395
40
buna ek kia cerato
teşekkurler. toyota cok güzel ama otomatik olunca sorun cıkar mı diye düşünüyorum :D
Arkadaşlar en mantıklı seçenekleri söylemişler. Toyotanın benzinli otomatiği cvt veya tork konventörlüdür, arıza verme şanzı azdır. dizeli mmt dir, oda manuel şanzıman temelli olduğu için arıza verse bile tutarı az olur.
Bence o miktara alınabilecek en mantıklı sedan otomatik civic fd 6 dır.
 
  • Beğeni
Tepkiler: sputnik

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Konuya yeni mesaj gelince düzeltme gereği duydum.
Üstte 2010'dan itibaren CVT yazmıştım ama doğru değil. @mehmethakantarhan 'ın yazdığı doğru. Son kasa Corolla'da CVT geldi, öncesinde benzinlilerde tork konvertör var. Yani CVT 2013'ten itibaren başlamış oluyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: karyel
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım