Karekodlu APP plakalara ceza yazılıyor mu?

533
Marka
Volkswagen
Selamlar, Golf'ün ön plakası çok ezik olduğu için bir çift yenisini bastıracaktım. Mühürlü & karekodlu APP plaka basan yerler var, acaba bu kod ne içeriyor şöförler odası harici yerler bu kodu nasıl üretiyor? Çünkü bildiğim kadarıyla şöförler odası bu kodu artık noterden alınan bir belge sonrası üretebiliyor. Peki öyleyse çakma plakalarda bu kod nasıl üretiliyor? Hadi diyelim üretildi, aranızda kullanan, karekodlu olduğu halde hala APP plakadan ceza yiyen, muayeneden geçse bile trafik kontrolünde sorun yaşayan var mı veya çevrenizde gördüğünüz örnekleri var mı? Bir de bagajımda normal plakayı taşısam yine de çevirmede polisin insafına mı kalırım nasıl oluyor bu işler? tşk 🌺

Hiç uğraşma orijinal plakayla devam et. Ben App'leri yakında söküp orijinalleri takacağım. 1 ocak itibariyle yeni trafik kanunları yürürlüğe giriyor. App plakaya 150 bin lira ceza + 30 gün trafikten men vs gibi ağır cezalar var. Ocak itibariyle de ceza yazmak için denetime başlarlar. Karekod, mühür vs üstünde ne olursa olsun app plaka anlaşılıyor ve polis direkt cezayı yazar. Bir plaka için 150-200 bin lira ceza riski göze alınmaz.

Ceza yazılmak istendikten sonra ister mühür ister kare kod olsun yazılıyor. 2024 yaz aylarında küçük kentlerde basılmış kalın puntolu mühürlü orijinal plaka ile maalesef ceza yedim. Bunun üstüne evin diğer aracındaki direk APP plakaları da hemen değiştirdim. Yani kare kodlu APP olması hiç bir fayda etmeyecektir. Yıllardır APP kullanıp ceza yememişte var, APP olmayan plakayla aynı cezayı yiyende.
Bunları da burada konuştuk.

teşekkür ediyorum bu sene bayağı artmış cezası, ben de senelerce ceza yemeyen arkadaşlarımdan heveslenmiştim ama denk gelince de geliyor karekod falan bakmıyorlar anladığım kadarıyla. yine itlik serserilik yapamayacağız...

Plakaları söküp götürüp notere veriyorsun sana kağıt veriyor gidip yeni plakanı bastırıyorsun. En son bildiğim sistem böyleydi APP falan bulaşmayın gereksiz saçma sapan cezaları var

Ben yazıldığını yazılacağını da kendime düşünmüyorum ama yine de yeni arabada takmadım açıkçası. Hiç o riski alamam, biraz vakit geçsin ortalık toftasın o zaman geri takarım.

Ben yazıldığını yazılacağını da kendime düşünmüyorum ama yine de yeni arabada takmadım açıkçası. Hiç o riski alamam, biraz vakit geçsin ortalık toftasın o zaman geri takarım.
biraz da arabaya ve tipe bakıyorlar sanırım. mesela 99 poloyla çevirmeye girince beni işaret edip sen çık aradan falan yaptıkları olmuştu, ona app plaka yapsam kimse bişey demezdi. memur spec golf'e de takmaya taksam kimse bişey demez de bu riski alamayacağım sanırım..

biraz da arabaya ve tipe bakıyorlar sanırım. mesela 99 poloyla çevirmeye girince beni işaret edip sen çık aradan falan yaptıkları olmuştu, ona app plaka yapsam kimse bişey demezdi. memur spec golf'e de takmaya taksam kimse bişey demez de bu riski alamayacağım sanırım..

Benim passatta böyleydi app bağırıyordu ona rağmen yememiştim.

IMG_3503.jpeg