Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Birçok otomobil sahibini ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 19. Ceza Dairesi, kiralanan aracın ehliyetsiz başka bir kişiye verilmesinde, kiraya verenin sorumlu tutulamayacağına hükmetti.
Yapılan rutin trafik kontrolleri sırasında polis ekipleri ehliyetsiz bir sürücüye rastladı. Bu sürücü kiralık bir araç kullanıyordu. Polis ekipleri yapılan işlemlerin ardından kiralama firmasına ceza kesti. Ancak kiralama firması konuya itiraz etti. Yargıya taşınan konu hakkında karar kiralama şirketinin lehine oldu.
Kararda, “Motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden idari yaptırım kararı düzenlendiği ortadadır. Aracın şahsa kiralandığı, kabahat fiilinin işlendiği dönemde aracın üçüncü kişiye kiracı tarafından verilmiş olduğu anlaşılmaktadır. Kaldı ki mu’teriz (itirazcı) tarafından anılan aracın dosya kapsamında bulunan 03/02/2020 tarihli belgeye göre Kiralık Araç Bildirim Sistemine (KABİS) kaydının girildiğinin...

Okumaya devam et...
 
Son düzenleme:

frank

Asfalt Kurutucu
19 Eyl 2016
8
7
535
"Kiralık bir araç kullanan bu sürücünün aracı kiralıktı." Çok açıklayıcı :)). "Ancak kiralama firması konuya itiraz attı." Anlam bozukluğu. "yargıya taşınan konu hakkında karar kiralama şirketinin lehine oldu" ilk harf küçük. Sizi seviyoruz otopark ve önemli olduğunuzu düşünüyoruz. Lütfen biraz daha dikkat. Sevgiler, saygılar.
 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,489
1
4,753
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Başlığı okuyunca kiralama firması ehliyetsiz birine araba kiralamış gibi anladım. Halbuki firma ehliyetli bir kişiye aracı kiralamış ve belgeleride sisteme yüklemiş. Aracı kiralayan ehliyetsiz birine vermiş arabayı. Yani şu durumun yargıtaya gitmesi bile saçma. Kiralama firmasının kabahati yokki adam ehliyetli birine kiralamış kiralayanda vermiş ehliyetsiz birine firmanın suçu neki
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım