Kış Lastikleri Hakkında Merak Ettiklerim

aynı hızda astra j ile de arkası geliyordu orada 😃, onda da riken snow'lar vardı - kormoran snowla aynı - . Mondeo ile denerim bi dahakine :d
onur bey videoyu izledim, o lastikle 116 kmh ile arkasını bırakması bence normal, mesela mondeoda ucuz petlas multiaction dört mevsim lastik takılı olsaydı orta şeritte 80 kmh ile gitseydiniz kayar mıydı? bence kaymazdı.

onur bey videoyu izledim, o lastikle 116 kmh ile arkasını bırakması bence normal, mesela mondeoda ucuz petlas multiaction dört mevsim lastik takılı olsaydı orta şeritte 80 kmh ile gitseydiniz kayar mıydı? bence kaymazdı.
kayma limitine yakın olurdu, görünenden daha keskin orası.

Her şeyi hıza bağlamamak lazım.. Önemli olan duruş ivmesi.

O işte reaksiyon süresi, öndeki nesne ile aracın mesafesi vs.

Genel olarak lastiklerin farklarını herkes burada tecrübe ve bilgileri ile anlattılar. Bundan sonrası sizin seçiminiz olacaktır. Tabiki de kimse kazaya ve kötü bir duruma karışmak istemez. Siz yine alabildiğiniz en iyi lastiği alın, bütçeniz dahilinde kendi seçiminizi yapın.

Ama lastiğin kalitesini hız ile bertaraf edemezsiniz. Ben 20 km ile öndeki araca çarptım. O zaman aracı aldığımdaki lastik vardı, önemsemedim. Hemde üzerimde damatlık, yanımda gelin ile çekime giderken! 20 km ile öndeki araca vurdum, adam istese o günümü zehir ederdi. Adamda gözle görünür bir hasar yoktu, yine de şansını denedi. Ama çok zorlamadı.Çok şükür zorlamadı ama lastiğin güzelcene kaya kaya önde ki araca kayışını hatırlıyorum.