KAPALI Klima problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,034
3
4,926
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Selam arkadaşlar,aracın bakımlarını yaptıralı 2 hafta anca olduktan sonra bugün egeye indim.Ne var ki egeye inmeden izmirin yokuşlarında kaputtan duman çıkmaya başladığı anda direkt harareti kontrol ettim normal görünüyordu,akabinde klimadan fıssss diye gaz sesi gelince hemen kapatıp sağa çektim.Herhangi bir yerde bir ıslaklık vs göremedim sanırım bir boru patladığı anda motora değince direkt buharlaştı su.İçerdekilere klimayı açtırdım bir sorun görünmüyordu,klima kompressörü de dönüyordu.Kompressör devreye girip çıkıyor açıp kapayınca lakin soğutma tamamen gitti.Bir de dikkatimi çeken şey,soğutma suyunu full ü 2 parmak geçecek şekilde doldurmuşlar bunu görünce sinirlerim tepeme çıktı,lakin durumun bununla alakası olduğunu sanmıyorum.Buhar belki radyatör fazla suyu tahliye ettiği anda çıkmış olabilir lakin klima ile bir bağlantısı var mı emin değilim.Sizce ne olmuş olabilir,klima gazı böyle birden bitebiliyor mu ? Bir de klima açıkken genelde fan çalışırdı şuanda çalışmıyor.
 
Son düzenleme:

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,019
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Klima borularının üstünde hava basılan supaplar vardır. Onlardan birinin ömrü dolup kendini salmış olabilir. Net cevabı oto elektrikçiye gittiğinizde kontrol edip verirler.
 

Ömer.

Profesör
23 Ağu 2020
57
32
1,020
Malatya
Marka
Fiat
Klima çalışınca gelen fısss sesi gazın kaçmış olduğuna işaret. Soğutma suyunu da müsait olduğunuzda bence Max seviyesine indirin. Gereğinden fazla suyun yaptığı fazla basınç zayıf kısımlarda kaçak başlangıçlarına neden olabilir.
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,034
3
4,926
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Sökede özel Hyundai servisine gittim orada gaz basımı yapıldı ve acı gerçek ortaya çıktı,klima radyatöründe karadelik gibi delik var basılan gaz direkt ön ızgaradan dışarı çıkıyor.İçinde hiç gaz kalmadığı içinde sistem kendini korumaya almış,kompressör artık devreye girmiyor. @Berkin konu kilitlenebilir :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım