Kola ile Jant Temizliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTI19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GTI19

Elit Apaçi
67
25
Arkadaşlar kola ile jant parlatan bir çok kişi hatta farın buğusunu bile alıyomuş diye duydum çok iyi bir pas sökücü kaportadaki paslarda kullansam boyaya zarar verirmi?

Bilmiyorum çok kararsız kaldım araçra bayağı pas mevcut özellikle marşpiyel kısımında bazı yerlerde zararı olmaz diyodu ama yinede ben kullanmayayım

Zararı olmaz olur mu kola asidik bir madde metal yüzeyi aşındırır daha da kötü yapması muhtemel.

Peki bu wd 40 pas sökücü onun bir zararı olurmu bir bilginiz varmı o sprey hakkında

Wd40 genel amaçlı yağ pas sökmede etkili olsa da kaporta gibi paslanan yerin tam belli olmadığı geniş alanlara etki edebileceğini sanmıyorum. Yine de bir bilene danışmakta fayda var.

Kaportada yüzeysel pas zımparayla giderilir ve tekrar boyanır.

Resim olsa daha iyi anlaşılır mevzu.

Sadece bir ufacık yer paslandıysa etrafını boya bandıyla kapatıp deneyin küçük bir yüzeyi.

Öylede deniyeceğim marşpiyellerde pas var hep vurmadan dolayı pas olmuş peki direkt olarak wd 40 sıksam zarar verirmi

İkisinide deneyeceğim dediniz gibi yapacağım sonucu yine yazarım buraya jantlarda kola çok etkili oluyo tavsiye ederim size

Bu işler için özel spreyler var , özel yöntemler var ve çok da pahalı değiller . Aklınızda her zaman kuşku yaratmaz en azından...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...