Koltuk Kılıfları İşe Yarıyor mu ? / Clio 5 için Koltuk Kılıf Önerisi

MercimekKöftesi

Onur
Senkromeççi
6
Marka
Renault
Selamlar, 2. el bir araç aldık. Bu aracımızın koltukları deforme olmasın, kirlenmesin diye kılıf almayı düşündük. Bunlar işe yarar mı? Yarıyorsa önerilerinizi bekliyorum.
Böyle bir şey buldum ama ne derece iyidir bilemiyorum.

Aracınızda koltuklardan çıkan yan airbag'ler varsa kılıf işlerine girmenizi hiç önermem. Airbag ile uyumlu olanlar bile benim içime sinmiyor şahsen.

Açık konuşmak gerekirse yıllardır sahip olduğum araçların hiçbirinin koltukları deforme olmadı. 10 yaşındaki aracın bile olmadı. Koltukların üstünde düzenli olarak eşya taşınmıyorsa, kirli kıyafetlerle oturulmuyorsa, aracın içinde bir şeyler yiyip içilmiyorsa, çocuk yoksa, evcil hayvan vs yoksa koltuk kılıfına da hiç gerek yok. Binbir hevesle araç alıyoruz, koltuklara kılıf kaplıyoruz sonra satarken benim tadını çıkaramadığım koltuğa yeni sahibi otursun diye. Saydığım riskler yoksa kılıfa da gerek yok bence. Üstelik ileriki yıllarda deforme olsa bile istediğiniz kalitedeki malzemeyle, istediğiniz iyi işçilikte, sıfır gibi koltuk takımı diken yerler de var.

Ben de 11 yıl kullandığım arabayı satarken çektiğim fotoğraflarda farketmiştim, koltuklarım kirlenmiş galiba demiştim. Kullanırken göz alışıyor kirlense de farketmiyorsunuz. Ayrıca kılıfa vereceğiniz parayla temizlik yapar/yaptırırsınız.

Aracınızda koltuklardan çıkan yan airbag'ler varsa kılıf işlerine girmenizi hiç önermem. Airbag ile uyumlu olanlar bile benim içime sinmiyor şahsen.
kaza yaptığımız megane 1de koltuk airbagi vardı, keza koltuğa göre deri kılıf da yaptırmıştık. Kaza anında kılıf dikişlerini patlatarak airbag düzgün açılmıştı. Önemli husus kılıf dikişli mi değil mi, yanları dikişli değilse problem olabilir.

Ben de 11 yıl kullandığım arabayı satarken çektiğim fotoğraflarda farketmiştim, koltuklarım kirlenmiş galiba demiştim. Kullanırken göz alışıyor kirlense de farketmiyorsunuz. Ayrıca kılıfa vereceğiniz parayla temizlik yapar/yaptırırsınız.
O paraya detaylı döşeme temizliği yaparlarsa öyle yapiyim hocam haklısınız. Kılıf 2 bin lira civarında. Döşemeler, koltuklar için olan temizlikler daha pahalı olur diye düşünüyordum.

kaza yaptığımız megane 1de koltuk airbagi vardı, keza koltuğa göre deri kılıf da yaptırmıştık. Kaza anında kılıf dikişlerini patlatarak airbag düzgün açılmıştı. Önemli husus kılıf dikişli mi değil mi, yanları dikişli değilse problem olabilir.
Siz yaptırdığınızı söylüyorsunuz. Burada bahsedilen kılıf trendyolda satılan universal bir kılıf. Airbag'e denk gelip gelmeyeceği meçhul, airbag'e uygun yapıldığı söylenirse bile diktirdiğiniz yer gibi doğru şekilde yırtılacak gibi mi yapmışlar meçhul. Benim içime sinmezdi.

Böyle bir soru sorduğunuza göre belli ki aracınıza titiz de birisiniz. Clio 5 tarzı araçların koltukları öyle aşırı narin de yapılmaz. İçiniz rahat olsun. Bence kılıf kullanmayın. Ayrıca kralı bile kötü görünüyor.
Şahsi aracım değil hocam aile aracı, 3 farklı kişi kullanıyor aracı öyle söyliyim. Ablam takalım kirlenmesin falan dedi o nedenle bakıyordum. Dediğiniz aklıma yattı, almamak daha mantıklı geldi.