Koronavirüs ve otomotiv sektörüne etkileri

Baris Inselel

Yönetim
Editör
2,170
Dünya genelince on binler kişiye bulaşan ve binlerce kişinin can kaybına yol açan koronavirüs, otomotiv sektörünü de derinden etkiledi.

Küresel anlamda olduğu gibi ülkemizde de bazı fabrikalar kepenklerini geçici olarak kapattı bile.

Peki bu işin sonu nereye gidiyor ? Koronavirüs otomotiv sektörünün geleceğini nasıl etkilecek ?

Bir takipçimiz de Çin durumunu sordu . Çoğu üretici çin için üret,m yapıyor çünkü çok büyük bir pazar. Bu üretimi etkiler mi diye sordu? yani ferrarinin özellikle 4 litre altı makina yapması gibi. Bende olmaz dedim cunku yeni bir motor üretmek çok maliyetli bir iş. sizce?

Dünya genelince on binler kişiye bulaşan ve binlerce kişinin can kaybına yol açan koronavirüs, otomotiv sektörünü de derinden etkiledi.

Küresel anlamda olduğu gibi ülkemizde de bazı fabrikalar kepenklerini geçici olarak kapattı bile.

Peki bu işin sonu nereye gidiyor ? Koronavirüs otomotiv sektörünün geleceğini nasıl etkilecek ?
öncelikle hastalık azaldığında veya yavaş yavaş etkileri geçtiğinde insanlara otomobilleri satmaya, almaya teşvik etmeliler yurt dışında otomobil firmaları satışlarını hızlandırmak için indirimler ve kredi seçenekleri sunabilirler zaten alım güçleri bize göre çok iyi. türkiye için konuşacak olursak devlet vergi oranlarını ciddi derecede azaltmalı ki piyasa hareketlensin yoksa 2020 yılını böyle geçiren türkiye'ye firmalar otomobil az gönderirler bu durum 2.el'i fiyat artmasına yol açar benim düşüncem bu yönde.

Bir takipçimiz de Çin durumunu sordu . Çoğu üretici çin için üret,m yapıyor çünkü çok büyük bir pazar. Bu üretimi etkiler mi diye sordu? yani ferrarinin özellikle 4 litre altı makina yapması gibi. Bende olmaz dedim cunku yeni bir motor üretmek çok maliyetli bir iş. sizce?
Petrol fiyatlarındaki düşüş önemli, bence petrol fiyatları ve küresel pazar rayına oturana kadar yeni bir argenin geliştirilmesi söz konusu olamaz diye düşünüyorum.Gerek elektrikli gerek içten yanmalı üniteler için.

Bugün alfa grubunda giulia gta videosunu 30 sene sonra izleriz yazmışlar, corona olmasa şu an çoktaaaaaan test için italyadaydı belki @sinan abi :)

Çoook şeye engel oldu bu virüs. Çinlilerle ilgili olumlu pek bişi düşünemiyorum söyleyemiyorum son dönemde