HABER Lamborghini Urus, sonunda resmi olarak tanıtıldı

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Uzun süren bekleyişin ardından Lamborghini Urus, bugün resmi olarak duyuruldu. İtalyan markanın ilk SUV modeli, performans olarak sınıfında çıtayı bir hayli yukarı taşıyor!

SUV mu, süperspor mu: Yeni Lamborghini Urus!

2012’de tanıtılan konsept model ile benzerlik gösteren Urus, kozmetik olarak küçük değişiklikler barındırıyor. Farları incelen ve hava girişleri genişleyen otomobilin ızgarasındaki bal peteği formu kendini belli ediyor. İç mekanda lüks ve sportifliği birleştiren Lamborghini Urus’ta sportif direksiyon simidi ile kırmızı çalıştırma butonu dikkat çekiyor. Ayrıca butonun solunda ve sağında sürüş modlarını kontrol eden kollar yer alıyor.

Lamborghini Urus’ta toplam 6 adet sürüş modu yer alıyor. Strada, Sport, Corsa, Sabbia (Çöl), Terra (Toprak arazi) ve Neve (Kar) modlarının her biri aracı aerodinamik açıdan farklı ayarlara getiriyor. Örneğin; Terra modunda yükseklik artıp süspansiyonlar yumuşatılırken, Sport modunda ise araç olabildiğinde alçalıp yere basma kuvveti azaltılıyor.

Urus’un kaputunun altında tam bir canavar yatıyor

Volkswagen’in MLB platformunda yükselen Lamborghini Urus; 5.1 metre uzunluğa, 2 metre genişliğe ve 3 metre aks genişliğine sahip. Boş ağırlığı yaklaşık 2.1 ton olan otomobil biraz ağır görünürken, kaputunun yatan canavar ile bunu pek sorun etmiyor. 4.0 litrelik biturbo V8 motor ile güçlendirilen otomobil, sekiz ileri ZF otomatik şanzıman ile birleşince 650 beygir güç ve 850 Nm tork gibi değerler ortaya koyuyor.

0-100 kilometre hızlanması yalnızca 3.59 saniye olan Lamborghini Urus’un maksimum hızı 300 kilometre ile sınırlandırılmış. 17.3 inç boyutunda karbon seramik fren diskleri kullanan otomobil, bu bağlamda dünyanın en büyük frenlerine sahip aracı olmayı başarıyor. Lamborghini, devasa frenlerin varlığından dolayı müşterilerine 23 inç‘e kadar Pirelli P Zero Corsa lastik seçeneği sunabiliyor.

Urus’un üretimi, önümüzdeki yıl markanın Bologna’daki fabrikasında başlayacak. 171 bin dolarlık fiyat etiketine sahip olan araç, 2019 yılında hibrit motor seçeneğine de kavuşacak.

1 arasında 12













Read the whole post here.
 
Son düzenleme:

mcanerg

Panpa
14 Eyl 2016
1,710
3,402
3,720
Marka
BMW
Lamborghinilerin tipini pek beğenmiyorum, duruma göre ferrari veya porsche tercih ederim ama bu çok güzel olmuş, hem içi hem dışı
 

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
8 Eyl 2016
6,278
21,696
5,320
26
Avcılar-Darıca
Araç çok dikkatimi çekti bende biraz araştırdım ve biraz ekleme yapayım. :D
Domenicali araç hakkındaki konuşmasında şunları ekledi:
“Urus, yüksek performanslı bir otomobil olarak Lamborghini ailesine mükemmel şekilde uyum sağlıyor. Yeni bir boğa algısı yaratmak için önemli bir gelişme ve tutkulu yetenekleriyle sınıfının doruk noktasında. Beklentilerimizin sınırlarını aşan ve markamızın müşterilerimiz için yeni imkânların kapılarını açan bir Süper-SUV. “
ve bir de ' Bu araç gerçek bir Lamborghini' diyerekten aracı alamayacağımızı yüzümüze tekrar vurdu.
Ayrıca marka bu araçla beraber üretim kapasitesini 2 katına çıkaracağını belirtti yeni fabrika açıyorlarmış.
 

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Tasarım ve iç mekan olarak çok iyi görünüyor. Testini de izlemek gerekiyor tam karar vermek için.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım