HABER Land Rover'dan Süper-SUV Şovu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Arda Celik

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
71
82
1,010
Çanakkale
Land Rover, Youtube üzerinden yayınladığı videoda bugüne kadar asfalt üzerinde yapılmasına alışık olduğumuz 0-100km/h hızlanma testine farklı bir bakış açısı getiriyor. Range Rover Sport SVR’ın performansını sadece asfaltta değil; beş ayrı zemin koşulunda test eden Land Rover, rakiplerine arazide meydan okuyor.

“Çoklu zemin hız testi” olarak adlandırılan testte Range Rover SVR’ın 0-100km/h hızlanması asfalt, çim, çakıl, çamur, kar ve kum olmak üzere birçok farklı zeminde test ediliyor.

Test Sonuçları

  • Asfalt Zemin / Dinamik Modu : 4,7 Saniye
  • Çakıl Zemin / Çim, Çakıl, Kar Modu : 5,3 Saniye
  • Çim Zemin / Çim, Çakıl, Kar Modu : 5,5 Saniye
  • Kum Zemin / Kum Modu : 5,5 Saniye
  • Çamur Zemin / Çamur Modu : 6,5 Saniye
  • Karlı Zemin / Çim, Çakıl, Kar Modu :11,3 Saniye
Özellikle Çakıl, Çim ve Kum zemin verileriyle beni şaşırtan Range Rover’ın rakiplerine kıyasla nasıl performans gösterdiğini, rakip firmalar da benzer testler yapmadığı sürece, bu tabloya bakarak anlamak maalesef mümkün değil.

1 arasında 4




Range Rover SVR Teknik Veriler

2015 ilkbaharında yollara çıktığından beri bizleri özellikle sesine hayran bırakan SVR’ın 2.4 tonluk kütlesine rağmen bu kadar başarılı süreler ortaya koyabilmesinin arkasında iki ana etken var. Güçlü V8 motoru ve All Terrain Response 2 adlı offroad teknolojisi.

Range Rover SVR 550 beygir güç, 680 Nm tork üreten motoruyla etkileyici değerler sunuyor olsa da, bu değerler alman rakiplerinin gerisinde kalıyor. Bmw X5 M 575, Mercedes GLE63 585, Porsche Cayenne Turbo ise 570 beygir güç değerleriyle Range Rover’ı geride bırakıyorlar. Tork departmanında ise Range Rover rakiplerinden çok geride. Bmw’den yaklaşık 65 Nm daha az tork sunan SVR’ın Cayenne ile arasındaki fark 100 Nm’ye kadar çıkıyor.

1 arasında 6






Performans verileri arasındaki farklar asfalt zeminde yapılan testlerde Range Rover’ın geride kalmasına yol açıyor. Teknik verilere bakıldığında SVR’ın asfalt üzerinde 0-100km/h hızlanması Bmw ve Mercedes’ten yarım saniye, Porsche’den de 0,6 saniye daha yavaş.

Range Rover SVR rakiplerinden geride olmadığını göstermek için elindeki son kozu oynuyor: Arazi performansı. Sonuçlarını kıyaslayabileceğimiz başka bir veri olmadığından Land Rover’ın All Terrain Response 2 sisteminin başarısını değerlendirmek bizlere kalıyor.

Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım