HABER Land Rover'ın yeni Coupe-SUV modeli Range Rover Velar tanıtıldı.

Mert Delier

Yönetim
Editör
25 Eki 2016
6
8
595
İstanbul
Marka
BMW
SUV araçlar dünya çapında trend olsa da bunların coupe varyantları aynı ilginin çok uzağında. Range Rover ise geçmişinden aldığı güçle Velar‘ı ortaya koyarak bu segmentin kaderini değiştirmeye hazır. Londra’da tanıtılan modelin satışlarına bu yaz ABD’de başlanacak.

Geleneksel Range Rover çizgileri


Izgara ve far grubunda önceki modeller inceltilerek oluşturulan tasarım sayesinde spor ve hırçın bir görünüm sağlanmış
Velar aslında ailenin diğer üyeleri olan Evoque ve Sport modellerinin bir türevi. Çelik bir bloktan yontulmuş bir izlenime sahip olan modelin önünde Range Rover ile özdeşleşmiş olan ızgaralarla birlikte Matrix Lazer LED far grubunu görüyoruz. Sport modelinde bulunanın inceltilmiş versiyonu olan bu far grubu 550 metre gibi ciddi bir aydınlatma değerine sahip.




2017 Velar,Sport modelinden yanlızca 5 santimetre kısa.
Şasi tasarımında A sütunu arkaya doğru açılandırılmış. Bir Range Rover klasiği olan siyah tavan ise Velar’ın sportif tasarımını tamamlıyor. Profilden bakınca Tesla Model S’den aşina olduğumuz içeri gizlenen elektrikli kapı kolları dikkat çekiyor. Arkası ise rakiplerinden daha köşeli bir tasarıma sahip. Tüm bu tasarım özelliklerini aluminyum şasi üzerinde bulunduraran otomobil, sağlamlığı ve hafifliği birlikte sunuyor.

Motor seçenekleri


3.0 V6 supercharged motor 380hp güç ve 450nm tork üretiyor.
ABD’de 3 farklı motor seçeneği ile sunulacak model aktarmada ise sadece 8 ileri otomatik vites seçeneğine sahip. 2.0 litre turbo benzinli olan baz model 247 beygir güç ile 365 Nm tork üretiyor. 50,895$ başlangıç fiyatı biçilen bu baz modeli ise 2.0 turbo dizel 180 beygir ve 430 Nm torklu motor 57,195$ ile takip ediyor.

Güç ve fiyat olarak tepeyi 3.0 V6 motor; süperşarj beslemesi, 380 beygir gücü ve 450 nm tork değeriyle alıyor. Bu gücü elde etmek için ise en az 65,195$’ı gözden çıkartmak gerekiyor.

Her koşula hazır havalı süspansiyonlar


Havalı süspansiyonlar sayesinde yerden yükselerek off-road koşullarına uyum sağlıyor.
V6 motor ile standart olarak sunulan havalı süspansiyonlar 4 silindirli modellerde ise opsiyonel. Bu süspansiyonlar modeli yerden 3.8 cm daha uzaklaştırarak toplam yüksekliği 25.1 cm’ye ulaştırıyor. 4 tekerden çekiş sistemi ve adaptif süspansiyonlar asfalttan uzaklaşıp yeni yerler keşfetmenize imkan sağlıyor.



Minimalist iç mekan


Dokunmatik panelle beraber,çoğu tuş kaldırılırken temel fonksiyon tuşları içgüdüsel çalışıyor.Minimalist iç mekan
Yeni coupe-SUV’un içi de en az dışı kadar dikkat çekici. Konsolda alt alta konumlandırılmış 10 inç boyutundaki 2 dokunmatik ekran vereceğiniz görevler için hazır. Geleneksel düğmelerin hakimiyetine büyük ölçüde son veren ekranlardan üstte bulunanı, motor çalıştığında hafifçe yerinden kalkarak multimedya, navigasyon ve telefon bağlantılarınız için aktif oluyor. Alttaki ekranda ise klima, koltuk ısıtıma ayarları ve arazi modları yer alıyor.



Velar için en özel seri

Range Rover, ABD pazarına 500 adetle sınırlı First Edition modelini sunmayı planlıyor. First Edition’da V6 motor ve HSE donanım paketi standart. Bunlara ek olarak 1600 Watt gücündeki Meridian Signature Sound ses sistemi bulunuyor. 22 inç boyutundaki devasa jantlar ise First Edition’un bir başka ayırt edici özelliği. Bu özelliklerin 90,295$’lık etikletle sunulması planlanıyor.





2017 Range Rover Velar
1 arasında 18


Izgara ve far grubunda önceki modeller inceltilerek oluşturulan tasarım sayesinde spor ve hırçın bir görünüm sağlanmış






2017 Velar,Sport modelinden yanlızca 5 santimetre kısa.











Read the whole post here.
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,386
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Güzel güzel çok güzel, aşırı güzel fazla güzel -
 

OTOPARK.COM Robot

Profesör
7 Eyl 2016
337
102
1,145
Harika olmuş. BMW X4, Porsche Macan, Mercedes GLC gibi rakiplerine karşı güçlü bir tasarımı var. Konsept gibi duran kapı kolları ve dokunmatik ekran seri üretim versiyonunda umarım değişmez. Özellikle kapı kollarına bayıldım aynı Aston'ları hatırlatıyor
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

Pika

Taklacı Güvercin
10 Mar 2017
12
4
295
TR'de güzel wallpaper olur. Başka da birşey olmaz (Bkz: ABD: 50000 $, TR: En az 5 katı)
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,386
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
TR'de güzel wallpaper olur. Başka da birşey olmaz (Bkz: ABD: 50000 $, TR: En az 5 katı)

400bin lira civarı olacaktır :)

Forumumuza hoşgeldiniz ayrıca, bilgi birikimlerinizden ve deneyimlerinizden bizleri de faydalandırmanız dileğimizdir :)
 

OTOPARK.COM Robot

Profesör
7 Eyl 2016
337
102
1,145
Yeni Velar'ın muazzam derecede güzel bir tasarımı. Sınıfındaki en iyi tasarımlardan birine sahip olduğunu söylemeliyim. Land Rover yine tüm otomobilsevelerin kalbini fethetmiş durumda. Velar ile Land Rover istediği başarıya ulaşacak ve farklı sınıflardaki kullanıcıları da kendisine çekecektir
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım