Michelin lastikleri yumuşak hamurlu olduğu için hava değerlerini sık sık en geç 2 haftada bir kontrol etmek gerekiyor. Düşük hava basıncı olursa balon yapması kolay bir marka (ZP yani runflat modelleri hariç).
Konuya gelecek olursak tablonun açıklaması şu şekilde:
0 - 160 km arası kullanım tarzı normal ya da sportif:
Şehiriçi & Günlük kullanım (yüksüz) için: ön & arka 33 PSI
Şehirler arası kullanım (5 kişi + bagaj doluluğu yani yüklü) için: ön & arka 38 PSI
0 - 160 km arası ekonomik bir şekilde kullanılacaksa ve tüketiminde azalması için şehiriçi şehirdışı farketmez: ön & arka 38 PSI
160 km ve üstünde şehiriçi & günlük kullanım da (yüksüz): ön & arka 33 PSI
Şehirdışı (yüklü): ön arka 39 PSI
olarak vermiş.
1) Yakıt ekonomisini düşünerek yol tutuş vs unutup gerçekten sakin kullanacaksan 38 PSI,
2) Yakıt ekonomisini düşünmeden sportif kullanım + yol tutuşu ön planda tutacaksan 33 PSI hava basman doğru olacaktır.
3) 38 bastığında çukurda, tümsekte vs. lastik patlayacakmış gibi hissetmen haliyle hava basıncının 38 PSI'da oluşu, çukura tümseğe girdiğinde bu PSI değeri ile daha sert geçişler yapıyor olman ve bu yoldaki engebelerin amortisör sitemine olan sert geri bildirimin sonucudur.
4) Tavsiyem amortisörü de yormayayım, lastiği de çukur vs yormayayım diyorsan yüklü kullanımlar hariç 33 PSI idealdir. Maalesef o değerler (özellikle 38 PSI değeri) öncelikli olarak Avrupa yolları ve Avrupa kuralları düşünülerek verilmiş değerlerdir. Bizim ülkemizdeki yol koşulları ne yazık ki berbat durumda malum.
5) İlla 33 PSI'da ya da 38 PSI'da kullanacaksın diye bir şey yok. Örnek olarak 35 PSI'a da düşürüp deneyebilirsin konforunu yani çukur, tümsek durumunu.