Lastik Basınçları ve Basınç Sensörü Uyarısı

undefinedvoid

Mert Gedikli
Senkromeççi
14 Haz 2023
32
22
70
27
İstanbul
Marka
BMW
Merhaba,

E90 320i sahibiyim, araç üstünde 4 kışlık lastiğim var.
Önler -> 225/40/18
Arkalar -> 255/35/18

Daha önce paylaşılan bir linkten baktığımda lastik basınç değerlerinin ön için 2.1bar, arka için 2.4bar olması gerektiğini öğrendim. Bu havaları vurunca lastik basınç sensörü uyarı veriyor. Lastik hava basıncının az olduğuna dair.
Sonrasında arkalara 2.7 önlere 2.5 vurdum ama hala uyarı devam ediyor. Lastikler ilk takıldığında kaç hava vuruldu bilmiyorum ama ne kadar resetlersem resetleyeyim uyarıya devam ediyor. Sensörlerde bir sorun yok, kontrol edildi. Bilgisayardan sıfırlandığında da uyarı yolda giderken geliyor yine, lastik basınçlarının yetersiz olduğunu gösteriyor.

Lastik ebatına, özelliğine göre mi hava vurulmalı yoksa araç spesifikasyonlarında belirtilen basınç değerleri mi uygulanmalı?
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,020
7
51,354
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
lastiklerden birinde kaçak vardır. supaptan veya jant-lastik birleşiminden kaçak yapıyor olabilir. Tek lastiğin basıncı hafif değişse direkt uyarısı gelir. Bu kaçak işini bir kontrol edin/ettirin.
 
  • Beğeni
Tepkiler: undefinedvoid

BavarianEngineer

Alperen Ç.
Panpa
30 Nis 2018
455
1,064
2,695
Ankara
Marka
BMW
E90'larda genellikle lastik basınç sensörü çıkmaz tabi bildiğim kadarıyla konuşuyorum belki sizin araçta olabilir, ancak olmama ihtimali yüksek. Bu araçlar yine de lastik indiğinde haber veriyor. Basınç farkını aracın yürümesiyle teker hareketinden tespit ediyor ve içeriye lastik patladı ya da indi diye bilgi veriyor. Şimdi sağ ve sol lastik ebatları birbirinden farklı olmayacak ve basınçları da birbiri ile aynı olacak. Burada 2.1 de basılabilir 2.7 de fark etmez sağ sol aynı olsun yeterli. Bu işlemlerden sonra resetlemeyi yapıp yürüdüğünüzde bir süre sonra lastik patladı diye uyarı verirse hareket sensörlerinizde ya da o tespiti yapan modülde hata vardır. Tabi tüm söylediklerim lastiklerde herhangi bir hava kaçağı olmadığı koşulunda geçerli.
 
  • Beğeni
Tepkiler: undefinedvoid
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım