Lastik Boyutu Değişince Sensör Hata Verir mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

canery90

Asfalt Kurutucu
15 Ağu 2017
16
19
595
Herkese merhaba, Zonguldak'ın bol çukurlu yollarında konforu bir nebze artırmayı hedefleyerek Astra K aracımın 225/45/17 ebatlı yaz lastiklerini kış sezonunda 205/55/16 ebatlı kış lastikleriyle kullanmak istiyorum. Ama kafama takılan konu jantları değiştireceğim için lastik basınç sensörleri olmicak, eğer araç beyni bunu algılarsa sürekli arıza uyarısı verir mi? Benzer uygulamayı deneyenler herhangi bir sorun yaşadı mı?
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,237
45,841
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Arızayı bilgisayar müdahalesi ile sildirmeden ve sistemi devre dışı bırakmadan uyarının gitmesi zor. Sensörler jantın sibop kısmına tek bir somun ile bağlı büyük ihtimal. Bunu serviste söktürüp yeni jantlarınıza takarsanız sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum. Servise de danışmak gerek ama bu şekilde uygulama yapanlar mevcut.
 

TuncYcl

Profesör
8 Eyl 2016
731
1,070
2,320
28
İstanbul
Marka
BMW
Ben bir kış sarı sensor hatası ışığı ile gezdim yazlık-kışlık yaparken(18den 16ya geçmiştim) İki set jant tutmanın bütün amacı lastikleri söküp takmamak olduğu için her seferinde lastikleri söktürüp sensörleri yeni sete aktartmadım. Benim arabam bir problem yapmamıştı. Kara saplanıp espyi kafama göre açıp kapayarak hareket edebildim ama markadan markaya değişir bu durum. Ayrıca sensör varsa ve basınç kaybı/ ölçüm henüz alınmadı durumunda espye müdahaleyi engelliyordur araç. Yani olması gerektiği gibi sürekli açık kalıyordu. Zaten sensör algılanamadı bir problem var dur ben de espyi apayım tam ölün diyecek hali yok :) (1Serisi)

Ekleme:Sensörler yokken hata verdiği için ışık yakıyordu, gidip sanayide sildirdim, düzeldi. İlk stop edip bir daha çalıştırdığımda, yazılım olarak sırayla belirli parametreleri kontrol ettiğinden ilk kontakta ışık geri geldi. Yani hiç takmayın yansın orda.
 
Son düzenleme:

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Astra K’sına arkadaşım 205/55 r16 takmıştı kışlık yeni jant alıp, gördüğüm de bi sorarım ne yapmış bu durum için.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım