Lastik Havası Kontrolü için Kompresör Önerisi

mete25

Panpa
682
Marka
BMW
Selamlar arkadaşlar,
Erzurum'da benzinliklerin hava kompresörleri genelde bozuk oluyor. Sağlam olanların da bir sonraki sefer için garantisi olmuyor. Soğuktan donabiliyor vs. Haliyle de oradan oraya sağlam makine aramak zahmetli hale geliyor. Sizlerden kompresör önerilerinizi bekliyorum. Aradığım özellikler;

-Dijital göstergeli olmalı
-Uzun süre kullanabileceğim fakat fiyat açısından da dengeli bir ürün olmalı
-Mümkünse bataryalı olmalı

Şu ürün beklentimi karşılar diye düşünüyorum ancak fiyat olarak biraz daha uygun bir şey arıyorum.

Teşekkürler..

biz şayomininkini kullanıyoruz, yavaş olması dışında hiçbir sıkıntı yok. Öyle tam inik lastiği falan şişirmez muhtemelen ama 3 arabanın tüm lastiklerini kontrol edip kayıp basınçları tamamlayabiliyoruz

biz şu ürünü kullanıyoruz: bknz. (2 tane almıştık)

yukarıda tavsiyesi verilen ürünlerden biraz pahalı ama özellik bakımından çok amaçlı bir şey,

kompresör, fener, powerbank, akü şarj etme gibi özellikleri var,

kompresörü hızlı bir şekilde lastiği şişirebiliyor. psi, kpa, bar şeklinde gösteriyor zaten,

şarjı uzun süre dayanabiliyor, en son 3-4 ay önce şarj etmiştim ve hâlâ %70-80 civari şarjı var,

el feneri güçlü, ama uzun kullanımda ne kadar şarj yiyor bilmiyorum,

en can alıcı özelliği akü şarj etmesi,
mondeoda 2-3 defa akünün bitme durumu olmuştu, cihazi aküye bağlayıp aracı çalıştırabilmiştim,

tabi eğer akü dibine kadar boşaldıysa - bittiyse yetersiz kalıyor, hatta içinde gelen kablodan duman çıkmıştı,

ayrıca aküye bağlıyken marş yapıldığından ciddi bir şekilde cihazın şarj seviyesi düşüyor ve kendisini korumaya alıyor, ama işin sonunda araç yüksek olasılıkla çalışıyor,

tavsiye edeceğim bir üründür. biz alırken yurt dışı satışı vardı, ülkemize de gelmiş anlaşılan

Ben bu tarz bir ürün duyunca direk aklıma Xiaomi geliyor. İsterseniz bunu da bir inceleyin. Fiyat olarak da daha uygun.

Xiaomi

SmokeMotion inceleme linki

yukarıda tavsiyesi verilen ürünlerden biraz pahalı ama özellik bakımından çok amaçlı bir şey,

kompresörü hızlı bir şekilde lastiği şişirebiliyor. psi, kpa, bar şeklinde gösteriyor zaten,

şarjı uzun süre dayanabiliyor, en son 3-4 ay önce şarj etmiştim ve hâlâ %70-80 civari şarjı var,

mondeoda 2-3 defa akünün bitme durumu olmuştu, cihazi aküye bağlayıp aracı çalıştırabilmiştim,

tabi eğer akü dibine kadar boşaldıysa - bittiyse yetersiz kalıyor, hatta içinde gelen kablodan duman çıkmıştı,

ayrıca aküye bağlıyken marş yapıldığından ciddi bir şekilde cihazın şarj seviyesi düşüyor ve kendisini korumaya alıyor, ama işin sonunda araç yüksek olasılıkla çalışıyor,

tavsiye edeceğim bir üründür. biz alırken yurt dışı satışı vardı, ülkemize de gelmiş anlaşılan
Bu ürünü sadece hava kompresörü olarak değerlendirmek yanlış olur. Hem büyük, hem pahalı sadece bu iş için. Genelde devamlı arabada taşımak için gereksiz ağır ve büyük olacaktır. Fazla profeyşınıl bir ürün :D

Bu ürünü sadece hava kompresörü olarak değerlendirmek yanlış olur. Hem büyük, hem pahalı sadece bu iş için. Genelde devamlı arabada taşımak için gereksiz ağır ve büyük olacaktır. Fazla profeyşınıl bir ürün :D
boyutu şöyle
1000022242.jpg

büyük sayılmaz pek,
hatta normal bir kompresörümüz daha var, o da şu şekilde,
1000022243.jpg

genişlik olarak ikiside hemen hemen aynı, hatta sarı olan daha ağır,

benim dediğim çantasıyla beraber 1.5kg falandır çok da ağır değil,
ekstra özelliklerinden dolayı da biraz pahalı tabi

Çok amaçlı oluşu güzel bir avantaj ancak ben daha pratik ve fiyat olarak da uygun bir şey arıyorum.

Sizin de önerileriniz ile Xaomi'nin ürünü ile Mioji LİNK arasında kalmıştım ancak fiyat kaygısı ile linkteki ürünü tercih ettim. Ürün 35 saniyede 28 to 35 psi şişirme hızı vaadediyor. Eğer doğruysa ve erkenden bozulup yarı yolda bırakmazsa beni memnun edecektir diye düşünüyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim. Herkese faydalı olması açısından deneyimlerimi yine burada paylaşacağım.

Çok amaçlı oluşu güzel bir avantaj ancak ben daha pratik ve fiyat olarak da uygun bir şey arıyorum.

Sizin de önerileriniz ile Xaomi'nin ürünü ile Mioji LİNK arasında kalmıştım ancak fiyat kaygısı ile linkteki ürünü tercih ettim. Ürün 35 saniyede 28 to 35 psi şişirme hızı vaadediyor. Eğer doğruysa ve erkenden bozulup yarı yolda bırakmazsa beni memnun edecektir diye düşünüyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim. Herkese faydalı olması açısından deneyimlerimi yine burada paylaşacağım.
Hayırlı olsun, deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyor olacağız.

Ben Gojo ve Space adlı mini dandik kompressörlerden kullanıyorum yıllardır, hele Space markalı olanın rahat 18 yılı var hala cayır cayır çalışıyor. Örneğin xiaomi'ye göre daha büyük ve çok daha sesli olması haricinde ne şarj derdi ne pil derdi hiçbir şeyi yok, hem de ona göre çok daha ucuzlar. ve çok daha hızlı basıyorlar. Yani demek istediğim, standart ucuz bir mini kompressör de alınabilir, her arabaya muhakkak şart.

Ben Gojo ve Space adlı mini dandik kompressörlerden kullanıyorum yıllardır, hele Space markalı olanın rahat 18 yılı var hala cayır cayır çalışıyor. Örneğin xiaomi'ye göre daha büyük ve çok daha sesli olması haricinde ne şarj derdi ne pil derdi hiçbir şeyi yok, hem de ona göre çok daha ucuzlar. ve çok daha hızlı basıyorlar. Yani demek istediğim, standart ucuz bir mini kompressör de alınabilir, her arabaya muhakkak şart.
FA1-035-2-scaled.jpg

Bende de bu üründen var ancak çakmaklıktan güç aldığı için ve hava basması çok uzun sürdüğünden dolayı kullanmak hiç pratik olmuyor. Hava basmak için motorun çalıştırılması gerekiyor bir kere. Sonra kablo karmaşası ve anlaşılır olmayan analog göstergeyi okumak da ayrı problem oluyor. Ben evin araçlarının lastik basınçlarını yaklaşık birer hafta arayla kontrol etmek için aldığım için pratik bir ürüne ihtiyacım vardı. Ama en azından zor durumlar için böyle bir kompresör taşınabilir dediğiniz gibi.

Bataryalı değil fakat ben de osram tyreinflate 450 kullanıyorum uzun süredir. Çakmaklığa takarak çalışıyor. Ve her işimi görüyor uzun süredir

Konu sahibi tercihini yapmış, güle güle kullansın. Genel bilgi olması açısından ben de yorumlarımı paylaşayım.
Bataryalı değil fakat ben de osram tyreinflate 450 kullanıyorum uzun süredir. Çakmaklığa takarak çalışıyor. Ve her işimi görüyor uzun süredir
Tyreinflate 450 bence de bu tarz ürünler arasında f/p olarak en iyisi. @OguzhanC arkadaşımız da kullanıcısı, son bıraktığımda üründen memnundu.

Ben biraz da risk alarak bagajımda zemin altı yere ucu ucuna sığabilen şu ürünü aldım. transitin 20'ye düşmüş lastiğini 60'a kadar şişirdi. Diğer 3 lastiğini de bayağı +15 +20 psi şişirdi, ısınmasına rağmen sukoyvermedi. En son benim arabanın sigortası attı da öyle durduk :d
Kendi binek aracımda zaten benzinliklerdeki kompresöre yakın hızda 5-10 saniyede hemen eksik havayı tamamlıyor.

Ama yerim bol olsa Osram tercih ederdim.

Bizde Xiaomi'nin şarjlı kompresörü de var şu meşhur asma kilit gibi olan model. Bence motosiklet&bisiklet aksesuarı olarak üretilmiş. Özellikle 2 sene geçtiğinde bataryası bayağı zayıflıyor. çok az inmiş 4 lastiğin havalarını tamamlasak bile şarja takmak gerekiyor. Hızı da çakmaklıktan güç alanların yanında çok zayıf kalıyor.

Son düzenleme:
Daha önce başıma geldi, çok nadiren ihtiyacınız oluyor ve o an batarya boşalmış ya da elektronik bir arıza vermiş olabiliyor o sebeple pilli, bataryalı falan şeyler önermiyorum.

Bu acı deneyimin ardından baya oluyor kendime manuel bir ayak pompası edindim.

Michelin MC12209 Dijital Basınç Göstergeli Çift Pistonlu Ayak Pompası, 10 x 6 x 30 cm

Sıfırdan lastiği de çok hızlı şişirirsiniz, ayağınız sakatlanmaz ise yarı yolda da kalmazsınız. Manuel, sağlam, risksiz bir ürün. Elektronikler ihtiyaç anında benim canımı çok sıktı o sebeple kimseye önermiyorum.

Son düzenleme:
Ben Bosch marka şarjlı kompresörü kullanıyorum. Gayet memnunum. Aşağıda aldığım linki paylaşıyorum:

Çakmaklıktan güç alanların bazı araçlarda sigorta atmasına sebep olduğunu okumuştum. Ondan şarjlı bir ürün tercih etmek istedim. Her üç ayda bir lastik basınçlarımı kontrol etmek için kullanıyorum. Ayrıca tamamen inmiş bir lastiği de tek şarjda şişirebiliyor. Tamamen inmiş ise 32-33 psi'ya getirmesi 10 dk civarı sürüyor.

Ben Bosch marka şarjlı kompresörü kullanıyorum. Gayet memnunum. Aşağıda aldığım linki paylaşıyorum:

Çakmaklıktan güç alanların bazı araçlarda sigorta atmasına sebep olduğunu okumuştum. Ondan şarjlı bir ürün tercih etmek istedim. Her üç ayda bir lastik basınçlarımı kontrol etmek için kullanıyorum. Ayrıca tamamen inmiş bir lastiği de tek şarjda şişirebiliyor. Tamamen inmiş ise 32-33 psi'ya getirmesi 10 dk civarı sürüyor.
Çakmaklıkların amperiyle bu cihazların çektikleri amperleri teknik özelliklerden kontrol etmek gerekiyor. Yukarıda Osram'ı önerme sebeplerimden biri de çektiği akım konusunda başarılı olmasıydı. Kendi aldığım ürün de bu konuda fena değil. (kaldı ki ben şöyle bir çoklayıcı üzerinde kullanıyorum.)

Bazı ürünler daha yüksek amper çekiyor, bazı araçların çakmaklık çıkışları o watt ve amper değerlerini kaldıramayabiliyor.

Son düzenleme:
Ben de yıllardır çakmaklıktan güç alan mini kompresör kullanıyorum. Aracımda arka havalandırmanın altında 120 Watt destekleyen 12 volt çıkışı var, nolur nolmaz diye oraya takarım hep.