İstanbul valiliği açıkladı mı? Bu kışa girmeden lastik almak zorunda mıyız?Istanbulda bu mevsim zorunlu olacakmis haberiniz olsunda
Gecen 1 hafta oldu olmadi hatta tv de 2 tane haber kanali bu kis istanbulda binek araclarada kis lastigi zorunlu yapmayanlara bilmem kac lira ceza var diyordu . O yuzden jantlari boyayamiyorum hatta lastik degistircegim diye.İstanbul valiliği açıkladı mı? Bu kışa girmeden lastik almak zorunda mıyız?
Haydaa görmemiştim o haberleri. Teşekkürler, yavaş yavaş bakayım o zaman.Gecen 1 hafta oldu olmadi hatta tv de 2 tane haber kanali bu kis istanbulda binek araclarada kis lastigi zorunlu yapmayanlara bilmem kac lira ceza var diyordu . O yuzden jantlari boyayamiyorum hatta lastik degistircegim diye.
Bende dunlop winter sport 3d var, henuz karda deneme firsatim olmadi nasip olursa bu kis gorcez ama islak zeminde gayet basarili. Zaten bayaa odullu bir lastik, bir de alman mali.Beyler merhaba;
Şimdi malumunuz kış arefesindeyiz. Lastik almayı düşünüyorum fakat kış mı alsam yaz mı alsam karar veremedim. Siz ne dersiniz?
Bendede dunlop vardi herkes kotudur demisti yorumlari bunlar http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlop/SP-Sport-Fast-Response.htmBende dunlop winter sport 3d var, henuz karda deneme firsatim olmadi nasip olursa bu kis gorcez ama islak zeminde gayet basarili. Zaten bayaa odullu bir lastik, bir de alman mali.
Bu siteden yararlanabilirsin, karsilastirma fln da var : http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlop/SP-Winter-Sport-3D.htm
hem 4 mevsim lastiği hem normal lastikler için biz tüketiciler alırken örnek vermek gerekirse; goodyear efficient grip performans lastiğini almaya karar veriyoruz. bir bakıyoruz üretim yeri türkiye yahut başka yer; 4 kanallı geleceğine 3 kanallı geliyor.. onlar hakkında da bilgi verirseniz çok iyi olur. bunlarda tuv testlerinden aynı dereceleri alıyormu..._? gibi soruların cevabını merak ediyoruzekimde 4 mevsim lastik lansmanına gideceğim, kendimde 1 senedir 4 mevsim kullanıyorum, izlenimlerimi aktaracağım. hiçbir zaman 4 mevsim ne yaz ne kış fakat teknoloji gelişti şaşırtıyor bazen beni 4 mevsimler
Bir lastikle hem kışın hem de yazın iyi performans alabilmek ne kadar mümkün?
Ortalama kullanıcılar ve yol şartları için yeterli. 2004-5 gibi eski nesil sayılabilecek zamanlarda 4 mevsim çok kullandım. Çoğu zaman bir sorunla karşılaşmadık ama tabii kullanım şartları önemli. Normal eğime sahip yahut düz zeminde karla kaplı yolda yaz lastiğinden daha iyi gidiyor ama karla kaplı dik yokuşlara gelince kış lastiği kadar efektif olamıyor. Yeni nesiller nasıldır, ne kadar gelişmiştir bilemiyorum. Neticede bir yazlık lastik kadar iyi yol tutuş, bir kışlık lastik kadar iyi her türlü kış şartını çıkarabilecek lastikler olsa ne yaz ne de kış lastikleri üretilirdi, satılırdı. Misal benim gibi 16 inç lastikte pc5'in bile kuruda ki yol tutuşunu yeterli bulmayanlara 4 mevsim lastik kar etmez.Bir lastikle hem kışın hem de yazın iyi performans alabilmek ne kadar mümkün?
185/65/14 lar sevinçten ters takla atiyor205/55/16 lar sevinçli 18 ve üstü ebatlar ağlıyor![]()
herkesin bildiği gibi yazlar 7 altı çalışmıyor. kışlarda 7 altında -25 kadar çalıştığı söyleniyor.Bende kararsızlık yaşamıştım ama Michelin Crossclimate alıp kapattım o defteri...
bence istanbul için ideal lastik olabilir..hele hele çıkacak lastikleri koyacak yerininz yok ve lastikçiler ile uğraşmak istemiyorsanız... yaz performansı gayet iyi ..kışı da görücez ama sorun olacağını hiç sanmıyorum
Istanbulda ben 8 senedir 4 mevsim lastik kullaniyorum. Onunda sebebi pederin eski arabasinda bi hevesle gidip kis lastigi almamizdan 1 hafta sonra isiklarda bi arabanin kaya kaya gelip bize vurmasindan sonra almayi biraktik.siz ne kadar onlem alsanizda magandanin birinin size vurabilecek oldugu gercegini degistirmiyor. Cok yogun kis sartlari altinda 4 mevsimler tabiki yetersiz veya yokuslarda ozellikle hic ozelligi yok ama buyuk sehirlerde kac gun tipi yagdigida malum taksiye biniyorum oyle gunlerde geri kalan zamanlarda 4 mevsim candirBir lastikle hem kışın hem de yazın iyi performans alabilmek ne kadar mümkün?
Hocam bizim burada ciddi yokuş var. 4 mevsim lastik kurtarmaz. Bu gelip çarpan zekası gerilerde yaz lastigine devam eden tipler. Veya kar mı yağıyor yahu, kış lastiği neden alayım diyen zekası geriler.Istanbulda ben 8 senedir 4 mevsim lastik kullaniyorum. Onunda sebebi pederin eski arabasinda bi hevesle gidip kis lastigi almamizdan 1 hafta sonra isiklarda bi arabanin kaya kaya gelip bize vurmasindan sonra almayi biraktik.siz ne kadar onlem alsanizda magandanin birinin size vurabilecek oldugu gercegini degistirmiyor. Cok yogun kis sartlari altinda 4 mevsimler tabiki yetersiz veya yokuslarda ozellikle hic ozelligi yok ama buyuk sehirlerde kac gun tipi yagdigida malum taksiye biniyorum oyle gunlerde geri kalan zamanlarda 4 mevsim candir