Lastik saçma bir şekilde parçalandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tamgazdebriyaj

Elit Apaçi
26 Şub 2017
62
44
970
Yaklaşık 5.000 km önce değiştiridiğim eski turanzalar yerine conti premium contact 5 lastiğini aldım ve yol müsait oldukça gece vakitleri aracın arkasını bırakması hoşuma gittiğinden kaydırmayo seviyorum yeni lastıklerden sonra hiç el freni kullanmadım yanlamak için esp yi kapatip yada açıp öyle zorladım dün gece 3 de yollsrında bomboş olduğu için 2-3 defa baya zorladım ön kopuyor arka kopuyor contra devam bu şekilde sonra whatsapp da bulunun bu forumunda içinde olduğu arabacı arkadaşlarım için video çekiyim dedim o video sürecinde ise 5-6 kere hakkını verdim aracaın bu sabah oy kullanmaya gittiğimde lastıi dışa dönük park ettim ve ne göreyim daha 5k da olan sag ön lastığım bu şekilde görünce üzüldüm bunu yanlamanın bu hale getirdiğini sanmıyorum okulun otoparkı olmadığında karşısındaki çakıllı kumlu pis bir alana bırakmak zorundayım 3 aydır haftanın 5 günü sürekli oraya park ediyorum ve aralara taş kaçıyordu bu gayet normal acaba birşey mi kesti yardımcı olursanız sevirim yada bir çözüm önerisi olan var mı biraz pinpirikli olduğu dan lastiği değiştirmeyi düşünüyorum aha yapıştıtırsam olur mu diye aklımdan geçmiyor değil çözüm önerisi ve nasıl olduğuna dair bi tahmini olan varsa sevinirim
https://i.hizliresim.com/lZr4mX.jpg
 
  • Beğeni
Tepkiler: Kim?

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,237
45,840
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Lastiği fazla zorlamışsınız. Ortada kanalların geçtiği yerlere de bakarsanız o kısımların da yanlarını parçalamaya başlamışsınız. Muhtemelen aracı zorlarken yolda ki bir taşın, camın yahut kesici bir şeyin de etkisiyle o kısım direkt parçalanmış.

Bende primacy 3 varken lastiğin yanağı artık kaldırıma mı değmiş yoksa taş mı yapmış bilemiyorum buna benzer parçalanmıştı. Yanakları korumalı olduğu için o şekilde kullanmaya devam etmiştim. Bir lastikçiye gidip gösterin ama normal kullanmaya devam ederseniz pek sorun olacağını sanmıyorum. Bu arada bu lastiği de önden alıp arkaya geçirin.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: by

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Kullanici adinizdaki tam gaz debriyaji fazla yapmissiniz lastige :). Lastigin dis derinliginde bir sorun yok ancak buna ragmen lastik desenlerinin kenarlari fazlaca asinmis. Bir de bahsettiginiz seyleri bozuk bir yolda yaptiysaniz bu kacinilmaz son
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım