Lastiklerin dış Çeperinde oluşan izler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Arabam ile 70 km hızla yaptığım seyirden sonra, park edince 4 lastiğimin 4 dündede dış çephelerinde sıyah iz olduğunu farketiim. sanki 4 lastiğide dış çepherden sürtmüşüm. Daha önce böyle bir şey ile karşılaşmadım. Bunun sebebi nedir.
Çepherden kasıt, lastik yanağı ile lastik tabanını birleştiği kenarı kastediyorum. Buda izin resmi. 4 lastik dede bu var. Oysaki öndeki petlas, arkadaki conti. :)
IMG_20180404_073011_HDR.jpg

Tam düz yol adamısın da ondan :D
Yanlayan araçlarda da o siyah kalan kısımlar aşınmış oluyor..Kısaca sürüş tarzınla alakalı, anormal bir durum yok
Lastiğin yerle temas etmeyen/veya az temas eden kısmı siyah kalmış

Az virajlara hızlı gir de lastiklerin düzenli aşınsın hocam. Yanakları hiç erimemiş neredeyse. Bu arada lastiğine çivi veya başka bir şey girmiş ve çıkarılmış herhalde. Dikkat etmediysen onu da bir kontrol et muhakkak.

Normal ağırlıkda 32 , tam yükte 34

Şunun için sordum; mesela bazen alışkanlık olarak fabrika verisine dikkat etmeyip tüm lastikleri 32 basanlar oluyor..Ön lastik ve arka lastik basıncı bile farklı olabiliyor çünkü..Boş araçta ağırlığın büyük bir kısmı ön taraftadır, o yüzden otomobil boş ise önlere fazla arkalara daha az basınç uygulanır..Fabrika verisine bakmayıp düşük basınç uygulayanların lastiği de yayvan bir şekilde yola yayılır, lastiğin her kademesi yerle temas eder

Bu tam hypermilling yapan adam lastiği asdafsdgfsdfs

Şunun için sordum; mesela bazen alışkanlık olarak fabrika verisine dikkat etmeyip tüm lastikleri 32 basanlar oluyor..Ön lastik ve arka lastik basıncı bile farklı olabiliyor çünkü..Boş araçta ağırlığın büyük bir kısmı ön taraftadır, o yüzden otomobil boş ise önlere fazla arkalara daha az basınç uygulanır..Fabrika verisine bakmayıp düşük basınç uygulayanların lastiği de yayvan bir şekilde yola yayılır, lastiğin her kademesi yerle temas eder

Bu tam hypermilling yapan adam lastiği asdafsdgfsdfs

Sürüş devrini 2500'den 2200 devire cektim , tüketim arttı :) 2300 devire yükselticem. Halen en ideal tüketim verisinin bulamadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...