@BatuhanSks hocam benim ailemde de 143 bg 200 nm otomatik şanzımanlı arkadan itiş bir araç var.Öncelikle kendi tecrübem ve kulak dolgunluğu olarak şöyle söyleyim yanlamak için yüksek devir çevirmek gerekiyor, bu sebepten dolayı motorun yüksek devir çevirmesi hoş olmayabilir.(1.zarar).İkinci olaraksa her köşe başı ya da nadiren de olsa tekerler patinaja düştüğü için arka lastikler çok çabuk bitiyor.Üçüncü bir zarar ise arkadan itişli araçlarda patinaj ya da yüksek devirden kaynaklı yanlama da arka takım çok fazla yük altında kalıyor büyük bir ihtimalle diferansiyele arka süspansiyon takımlarına da zarar veriyor olabilir.4.cü sıkıntı ise yanlamak için otomatik vites ise deviri ayarlamak için bol bol tiptronic modu kullanmak gerekiyorki bu da eskimiş bir şanzımanın zırt bırt saçma performans kullanımlarında dayanıklılığını zorlar yada bozulabilir.5. sıkıntı ise eğer düz vites bir araç ise çoğu kez kayma işlemini başlatmak için debriyaj tokatlamak gerekebilir bu da ayrıca baskı balata ve bazı aktarma organlarına sorun teşkil edebilir.6.sıkıntı ise bol bol benzin yakar.7.sıkıntı ise normalde yapmamanız ya da istenmeyen bir durum olan savrulma yada yanlamayı yaptığınız için olası kaza durumu her zaman can sıkabilir.8.sıkıntı ise TCS ABS vs.. gibi elektronik sensörlü sistemler yeni arabalarda hakkıyla çalışıyor olsada eski model bir araba da zırt bırt devreye sokulması ya da devreden çıkarılması karın ağrıtıcı olabilir.Önerilerim ise mümkün olduğunca tehlikesiz duble geniş yollarda maximum 20-30 km/h süratlerde yapılması uygun olabilir süratinizin düşük olması olası kaza durumu engeller ya da hasarını azaltabilir bir diğer önerim ise eğer manuel araçsa debriyaja güvenerek(tokatlanarak) yanlamaya başlatılması veya otomatik şanzımansa araba kalkar kalkmaz patinaja düşmesi araba için sağlıklı olmaz mümkünse araba yürüdükten sonra zorlanmalıdır.Son önerimse yanlanırken çok fazla devir çevirtip arabayı delirtmemek ve yumuşak hamlelerle ve geçişlerle kaygan zeminlerde zorlanmalıdır yani kesinlikle zamklı asfaltta yanlanmaya çalışılmamalıdır hatta gerekirse kuru asfaltta dahi yanlanmamalıdır ben tercihen parlak asfalt, yeni yağmur yağmış asfalt vb.. gibi kaygan zeminleri tercih ediyorum araba da yorulmamış oluyor.
Saygılar...(Not çoğu bilgi tecrübeye dayalıdır teorik ve mühendislik detayının doğruluğu kesin değildir).