AÇIK Maksimum 1.4 milyona Kadar Eve İkinci Araç Seçimi

BorgaXxX

Panpa
534
Marka
BMW
Öncelikle selamlar, önümüzdeki ay başında eşime bir araç alma niyetindeyim. Kafamda belirli bazı modeller var fakat sizin de fikrinizi almak istedim.

İlk zamanlarda daha eski bir araç alayım hem çok para bağlamamış olurum hem de daha maliyetsiz olur niyetindeydim ama piyasaya baktıkça eski araçların yeni araçlara göre gereksiz pahalı olduğunu görünce daha yeni hatta sıfır araçlara doğru yöneldim.

Araçtan beklentilerime gelecek olursak;
- Otomatik olmalı
- Genellikle şehir içi kullanılacak.
- Olabildiğince motor-şanzıman sorunsuz olmalı.
- Yakıt olarak Lpg harici her kombinasyona okeyim.
- B, B Suv ya da C Hatchback karoser tiplerinden biri olmalı.
- Mümkünse çok niş kitleye hitap eden araçlardan olmasın çünkü uzun süre tutmayı planlamıyorum. 1-2 sene kullanıp daha sonra elden çıkarırım gibi bir düşüncem var.

Şuana kadar aklıma yatan bazı örnek modeller şunlar. İlan bazında değerlendirmeyin lütfen model ve donanım kombinasyonlarına örnek olması açısından atıyorum.

*Renault Clio 1.0 tce-CVT Techno Esprit Alpine (Sıfırda bakabilirim ikinci elde, bulabilirsem 360 kameralı versiyon bulmaya çalışacağım):

*Hyundai i20 Elite 1.0 tgdi-DCT (DCT olması biraz düşündürüyor. Ben sıkışık trafikte manuele alıp kullanabilirim ama eşimin böyle şeylere dikkat etmesini de bekleyemem. Daha önce Tucsondaki dct den 2 kere serviste şanzıman değiştirdi çok yakın bir arkadaşım. O nedenle bunlarda da benzer sorunlar var mı emin olamıyorum. Birde Eskişehir'deki Hyundai bayi kapanıyor. Yani servislik bir durum olduğunda Ankara'ya abimin yanına seyahat etmem gerekecek her seferinde.)

*Hyundai Bayon 1.0 tgdi-DCT (i20 ile benzer endişelerim var. Artısı daha geniş iç hacim ve belki konfor olarak biraz daha yumuşak olması olabilir.)

*MG4 Luxury (Elektrikli araçlar ilgimi çekiyor, arada bir çılgınlık yapasım geliyor. Bunu BMW'yi değiştirmeden, nispeten daha düşük bütçede yapmak işime gelir. Eskişehir'de bayi mevcut, servis te 20 güne açılacak diyorlar. Fakat Çin'den gelen araçlara uygulanan ek vergi nedeni ile yeni araç gelişi şuan durmuş, gelirse de 2 milyona yakın fiyatla gelmesini bekliyorlar. Bu ek vergi nedeni ile eğer MG Türkiye'ye fabrika açmayacaksa acaba pazarı terk eder gider mi endişesi de düşündürüyor. 50-50 ağırlık dağılımı, arkadan itiş 204 beygir motoru ve nispeten daha kaliteli bir sürüş sunması çekici gelse de mantık olarak kendimi ikna etmem zor olabilir gibi bu araca.)

Aklımdaki modeller bunlar gibi aslında 1.2 puretechlere bulaşmak istemediğim için Stellantis modellerinin tamamı listemden çıkıyor. VAG grubunun fiyatları da listelerde biraz uçuk kaçık duruyor o nedenle bakmadım bile gezerken. Bayileri gezdiğimde de şunu gördüm, şu ara kimse liste fiyatından inanılmaz indirimler yapmıyorlar. Maksimum 50-75k arası indirim teklif edip kredi imkanı olarak ise 3.99 faiz sunuyorlar. Kredi çekmek çok mantıklı değil.

Benim genel düşüncelerim bu şekilde. Sizin de yorumlarınız ve önerilerinize açığım.