Ama yazdım ve yine yazıyorum. 30.000 tl maksimum bütçeyle mk7 kasa 1.4 dizel fiestadan daha iyisi görmedim bilmiyorum.
Az yakıyor, parçası ucuz , sorunsuz ford motoru, her yerde parça bulma garantisi , parçalarının ucuz olması , genç işi modifiye konuları çok güzel olabiliyor, vites konumlandırması , gaz tepkisi , hissettirmesi çokiyi. Sakin kullanımda sessiz , agresif kullanımda eğlenceli. El frensiz arka itiş gibi yanlama özelliği (eğer böyle şeylere ilginiz varsa) , keyifli virajlar , B sınıfına kıyasla çok güzel yol tutuş (Kalın taban lastik ve yay ile daha da arttırılabilir). Konforlu da bir araç. İç eşya gözleri , menüsü gibi küçük detaylarda bile üzmeyen bir araba. Yani zaten 30.000 tl ye bir arabadan daha fazla özellik aranır mı bilmiyorum. Parça maliyeti konusuna da değineyim. Ufak bir kaza yaptım bariyersiz bir refüje dik sayılabilecek bir açıyla girdim. Ağacı altıma aldım ve karşıya geçtim. Ağacın küçük olması ve karşıda araç olmaması büyük şanstı. Olay sonucunda sadece teneke jantlarım , lastiklerim ve direksiyon mili yamulduğu için direksiyon kutum değişti. İşçilik herşey dahil araç 700 tl ye sanayiden çıktı. Sanayideki ustalarımın tanıdık olması da biraz yardımcı oldu ama kabaca anlarsınız diye yazdım.