MAPA’nın Aşınma Ayarlı Debriyajı, İnovasyon Ödülü Kazandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yaso

TORNACI
3,204
Marka
Ford
Türk debriyajı MAPA Aşınma Ayarlı Debriyajı ile Automechanika Frankfurt 2016’dan İnovasyon ödülüyle döndü.
mapanin-asinma-ayarli-debriyaji-inovasyon-odulu-kazandi.jpg

Aşınma ayarlı debriyaj, MAPA’nın son birkaç senede 4 ayrı patentli ürününü geliştiren tecrübeli Ar-Ge ekibi tarafından 2 yılı aşkın bir sürede geliştirildi. Yeni ürün standart debriyajlara kıyasla hem en az 2 kat uzun ömür sağlıyor hem de bu uzun ömrü süresince sabit pedal yükü sayesinde kullanıcıya konforlu bir sürüş sunuyor. Özel aparatlara ihtiyaç duyulmadan montajı kolaylıkla yapılabilen Aşınma Ayarlı Debriyaj tüm binek ve hafif ticari araçlara uyarlanabiliyor. Kompakt tasarımı, uzun ömrü ve yakıt verimliliği dolayısıyla ürün çevreci özelliği ile de öne çıkıyor.
Kaynak: http://www.otokokpit.com/mapanin-asinma-ayarli-debriyaji-inovasyon-odulu-kazandi/
Edit: Ekleme

Son düzenleme:
Aşınma ayarlı debriyajı LUK yıllardır kullanıyor.
baskı balatası zamanla inceldikçe, baskı diskinin üzerinde ki yaylı mekanizma, diski ileri itiyor ve aynı zamanda diyafram yaylarının sabit kalmasını sağlıyor bu sayede pedalın kavrama noktası her zaman aynı kalıyor ve kavrıyor. Babamın arabasında var 0 kmden beri bizde araç şuanda 200.000 kmde debriyaj halen ilk zaman ki kavrama noktasında :) bakıldığında işe yarıyor ve kibar insanlar için iyi fakat benim gibi eski kafalı insanlar halattan manuel olarak ayar yapmayı sever.

Ekli dosyalar

• CLUTCH_LUK_SAC.jpg
    CLUTCH_LUK_SAC.jpg
    63.3 KB · Görüntüleme: 126
Aşınma ayarlı debriyajı LUK yıllardır kullanıyor.
baskı balatası zamanla inceldikçe, baskı diskinin üzerinde ki yaylı mekanizma, diski ileri itiyor ve aynı zamanda diyafram yaylarının sabit kalmasını sağlıyor bu sayede pedalın kavrama noktası her zaman aynı kalıyor ve kavrıyor. Babamın arabasında var 0 kmden beri bizde araç şuanda 200.000 kmde debriyaj halen ilk zaman ki kavrama noktasında :) bakıldığında işe yarıyor ve kibar insanlar için iyi fakat benim gibi eski kafalı insanlar halattan manuel olarak ayar yapmayı sever.
Reis LUK kalitesi apayrı yerlerde bu kesin. Buradaki amaç yerli malı kullanabilmek, eğer kalitesi kanıtlanırsa F/P değerlendirmesi tatmin ederse zaman içerisinde Türk malı kullanmayı tercih ederiz diye düşünüyorum :)

Reis LUK kalitesi apayrı yerlerde bu kesin. Buradaki amaç yerli malı kullanabilmek, eğer kalitesi kanıtlanırsa F/P değerlendirmesi tatmin ederse zaman içerisinde Türk malı kullanmayı tercih ederiz diye düşünüyorum :)
Eski forumda Turan vardı, Citroen Saxo 1.5d arabası prizdirek bilyasını dağıtıp debriyaj yağladı ertesi gün yeni debriyaj aldık, MAPA taktım bayağı oldu çokta memnun bir sıkıntısı yok o yönden maşallahı var ama bu sistem eski biraz ondan şey ettim, ödülü güzel memleketimin güzel ürünü almışsa ne mutlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...