Mazda 3 BK 2006

ismail Tekin

ismail tekin
Takipçi
4
17
Marka
Mazda
IMG_4385.jpeg

Mazda 3 BK 2006 model.
1.6 benzin DOHC motor.
Otomatik 4 ileri
130.000 km
İlk sorum bu araç hakkında bilgi ve tecrübesi olan üyelerimiz için aracın kronik sorunları veya dikkat edilmesi gerekilen şeyler
İkincisi ise sonuçta atmosferik bir motor bu motorda verim ve gücün arttırılması için yasal sınırlar çerçevesinde neler yapılabilir ? (Motor ömrünü yemeden)
Üçüncüsü aracın anlık ve ortala yakıt tüketim göstergesi doğru çalışmamakta bunun sebebi ve çözümü nedir ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
1-
Emin olmamakla birlikte motor Ford Focus ile ortak motorsa, ateşleme bobinleri hassastır.
Ön göğüste kabarma kroniği biliyorum.

2-
Benim bildiğim motor ömrünü yemeden yapılabilecek pek bir şey yok. Yazılım filan bir yerlerden illa ki bu yaştaki motora dokunur. Kutu içi hava filtresi desem, onun da vereceği 2-3 beygir... Aracı türlü şekillerde hafifleterek performans kovalayabilirsiniz. Ama o da zahmetine değecek kadar olmayacaktır.

3-
Tüketim hatası konusunda yol bilgisayarındaki biriminiz farklı olabilir (lt/100km yerine km/lt veya mpg gibi). Ayarlara bir göz atın.
Onun dışında çok alakasız şekilde bir kısa devreden bile olabilir. Akünüz zayıflamış olabilir. Oksijen sensörü arızalanmış olabilir. Depo şamandırasında arıza olabilir.
Bazı araçlarda tüketim kalibrasyonu için gizli ayarlar oluyor ama Mazda'da böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Varsa da ben bilmiyorum.

1. Aracın farlarındaki ledler göz kanatıyor. orjinale geri döndürülmeli.

2. Araçta hiçbir kronik sorun yok. Bakımlarını düzgün yaptırdığınız sürece mzr motora hiçbir şey olmaz. Bir de eğer lpg varsa onun bakımlarına dikkat edilmeli. tankın değişim süresi geldiyse değiştirilmeli.

3. aracın çok güzel bir motor sesi var. belki spor bir filtre takılabilir. onun dışında güç arttırımı için pek bir şey yapılmaz. o arabanın yol tutuşu çok iyidir. gidip iyi bir lastik alabilirsiniz. ayrıca dynamic'lerin 16 inç jantlarını alabilirsiniz. rx-8 lere benzeyen çok güzel jantlardır.

not: sürüş zevki zirvede nefis arabadır bk kasa mazda 3. güle güle kullanın.

Son düzenleme:
Motor ford zetec, yürüyen mk2 focus platformudur. f/p aracıdır bana göre, hem tipi hem kalitesi hem de sürüş keyfiyle on numara araçtır. LPG'siz olsa çok daha sağlıklı olur zira zetec motor fazla sıcağı sevmiyor. Güzel marka bir remus, sebring vs son susturucuyla çok klas ve keyifli bir ses verir. Keyifle kullanın

1-
Emin olmamakla birlikte motor Ford Focus ile ortak motorsa, ateşleme bobinleri hassastır.
Ön göğüste kabarma kroniği biliyorum.

2-
Benim bildiğim motor ömrünü yemeden yapılabilecek pek bir şey yok. Yazılım filan bir yerlerden illa ki bu yaştaki motora dokunur. Kutu içi hava filtresi desem, onun da vereceği 2-3 beygir... Aracı türlü şekillerde hafifleterek performans kovalayabilirsiniz. Ama o da zahmetine değecek kadar olmayacaktır.

3-
Tüketim hatası konusunda yol bilgisayarındaki biriminiz farklı olabilir (lt/100km yerine km/lt veya mpg gibi). Ayarlara bir göz atın.
Onun dışında çok alakasız şekilde bir kısa devreden bile olabilir. Akünüz zayıflamış olabilir. Oksijen sensörü arızalanmış olabilir. Depo şamandırasında arıza olabilir.
Bazı araçlarda tüketim kalibrasyonu için gizli ayarlar oluyor ama Mazda'da böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Varsa da ben bilmiyorum.
Teşekkürler.
Akü ve km biriminden olduğunu zannetmiyorum ancak kontrol ederim şamandıradan olabilir. Teşekkürler tekrardan

1. Aracın farlarındaki ledler göz kanatıyor. orjinale geri döndürülmeli.

2. Araçta hiçbir kronik sorun yok. Bakımlarını düzgün yaptırdığınız sürece mzr motora hiçbir şey olmaz. Bir de eğer lpg varsa onun bakımlarına dikkat edilmeli. tankın değişim süresi geldiyse değiştirilmeli.

3. aracın çok güzel bir motor sesi var. belki spor bir filtre takılabilir. onun dışında güç arttırımı için pek bir şey yapılmaz. o arabanın yol tutuşu çok iyidir. gidip iyi bir lastik alabilirsiniz. ayrıca dynamic'lerin 16 inç jantlarını alabilirsiniz. rx-8 lere benzeyen çok güzel jantlardır.

not: sürüş zevki zirvede nefis arabadır bk kasa mazda 3. güle güle kullanın.
Abi, LED'lere neden öyle dedin ki? 😅

Evet, motor sesi ve yol tutuşundan çok memnunum.

Ama haklısınız, eskiden bir hevesle taktırdım. Şimdi Bursa'da araştırma içindeyim. Olursa, far merceğinin etrafına güzel ve kaliteli bir mercek takacağım.

Evet, motor sesi ve yol tutuşunu beğeniyorum. Üzerinde Continental SuperContact 7'ler var. Bu lastiği beğendim, sizin yorumunuzu merak ediyorum. Beni çok kez kazadan kurtardığı oldu. Ford C1 platformuna sahip olduğu için dağ yollarında da büyük bir kopma yaşamadım.

Jant konusunda RX-8'lerin jantı hem güzel hem de Wankel motor ibaresini barındıran bir görselliğe sahip. Ayrıca hafif, ancak fiyatları oldukça uçuk. Başka bir öneriniz var mıdır?

Motor ford zetec, yürüyen mk2 focus platformudur. f/p aracıdır bana göre, hem tipi hem kalitesi hem de sürüş keyfiyle on numara araçtır. LPG'siz olsa çok daha sağlıklı olur zira zetec motor fazla sıcağı sevmiyor. Güzel marka bir remus, sebring vs son susturucuyla çok klas ve keyifli bir ses verir. Keyifle kullanın
Araç safkan benzinli, LPG asla kullanmam. Son susturucu fikrinizi beğendim, araştırıp uygulayabilirim. Teşekkürler

teşekkürler
Akü ve km biriminden olduğunu zannetmiyorum ancak kontrol ederim şamandıradan olabilir teşekkürler tekrardan

Abi ledlere neden öyle dedinki😅
Ebet motor sesi ve yol tutuşundan çok memnunum
Ama haklısınız eskiden ni hevesle taktırdım şimdi bursada araştırma içindeyim olursa far merceğinin etrafına güzel kaliteli bir mercek takıcam
Ve evet motor sesi ve yol tutuşunu beğeniyorum üzerinde continental süper contact 7 ler var ben bu lastiği beğendim sizin yorumunuzu merak ediyorum beni çok kez kazadan kurtardığı oldu ve ford c1 platformuna sahip olduğu için dağ yollarındada büyük bi kopma yaşamadım
Jant konusunda rx8 lerin hantı hem güzel vankel motor ibaresini barındıran görseli var ve hafif ancak fiyatları uçuk bir rakamda başka bir öneriniz varmıdır

Araç safkan benzinli lpg asla kullanmam son susturucu fikrinizi beğendim araştırıp uygulayabilirim teşekkürler
hocam modifiye konusundaki hevesini anlıyorum fakat o iş türkiyede yaş maalesef ya. hayal ettiğin paul walker supra. gerçekte olan kaliteli bir arabaya yapılmış dandik görünen spoiler, led, jant vs den öteye gitmiyor maalesef.

demek istediğimi tam olarak gösterebilmek için tokatlı abimizin güzide focusunun linkini bırakıyorum. bir focusun içine bu kadar güzel edilebilirdi...

bu da bir diğer örnek. dedim ya hayaller paul walker r34. gerçekler bu...

neyse. bu arada rx8 lerin jantı demedim dostum. 16 inç orjinal mazda 3 jantı. 205 55 16 ya da uygun güzel bir janttır.
örnek ilan:

hocam modifiye konusundaki hevesini anlıyorum fakat o iş türkiyede yaş maalesef ya. hayal ettiğin paul walker supra. gerçekte olan kaliteli bir arabaya yapılmış dandik görünen spoiler, led, jant vs den öteye gitmiyor maalesef.

demek istediğimi tam olarak gösterebilmek için tokatlı abimizin güzide focusunun linkini bırakıyorum. bir focusun içine bu kadar güzel edilebilirdi...

bu da bir diğer örnek. dedim ya hayaller paul walker r34. gerçekler bu...

neyse. bu arada rx8 lerin jantı demedim dostum. 16 inç orjinal mazda 3 jantı. 205 55 16 ya da uygun güzel bir janttır.
örnek ilan:
Evet, demeye çalıştığınızı anlıyorum. İlanlara da göz gezdirdim. Ben hiçbir zaman JDM veya Türkiye'den isim vermek gerekirse Ünal Turan'ın yaptığı gibi modifiyelere heves etmedim. Hiçbir zaman orijinale sadık modifiyeleri seviyorum. Yaşım gereği elimden geleni yapıyorum. Attığınız örnekler hakikaten ders niteliğinde. Attığınız jantlardan ziyade, o fiyata yeni kasa Mazda 3'ün jantları daha güzel olur bence. Zaten yakın zamanda jant değişimi yapacağım. Tekrardan teşekkürler.

Ve bir diğer sorum, ben air veya ne olduğu belirsiz coilover takıp arabanın hem ağırlık dağılımını hem de yol tutuşunu heba etmek istemiyorum. Eibach yay veya K&N amortisörler, bildiğimiz üzere her araca özel üretilen parçalar ve yol tutuşunu artıran etkenler. Bunları yurt dışından nasıl sipariş verebilirim veya yay ve amortisörlerde nasıl doğru bir modifikasyona gidebilirim? Kafamda öyle karter her yere sürtsün, önü yerde arkası havada bir model yok; hem yol tutuşu hem de görüntü açısından bir arayıştayım