Ayrı değil ya, ön arka ikisi birlikte ödedim ne zaman yaptırsam.
Jant ebatına göre sök - tak işi banada aşırı saçma geliyor. Bunun jantı büyük birazda biz tokatlayalım kafası gibi geliyor sürekli. Ancak rot ve balanstan o kadar çok çektim ki burası düzgün yaptığı için 100-200 fazla olsun temiz olsun kafasında buraya götürüyorum. Bir çok kere gittim sadece birinde sıkıntı yaşadım. Ertesi gün gittiğimde bir lastikte sorun olmasına rağmen, hepsi tek tek sökülüp kontrol edilip takıldı. Bir lastikte balans kurşunu düşmüş.
Jant lastik ebatına göre balans istanbulda bir çok yerde var maalesef, en azından benim gittiklerimde. Lastik bayisi olan, dışarıdan eli yüzü düzgün olan yerlerde özellikle.
İstanbulda ortalama 500 - 600 lira civarında balans hizmeti. Herhangi bir sokak arası lastikçide bile ben daha aşağı rakamları göremedim maalesef.
Özetle 2 kere farklı farklı yerlere para vereceğime bir kere normalden %20-30 daha pahalı yere para vermek benim için daha iyi durumda.
Rot ayarı ön arka 900 yazınca ön ve arka için ayrı ayrı ücret alıyormuş gibi düşündüm ben.@Basri Amca ‘nın Octavia’sını jant düzeltme ve rot&balans için götürürken ille de SGS’ye götür demişti o sebeple ben de kendileriyle tanışmış oldum.Bütün işlemlerde yanlarındaydım ve yakından takip ettim,işçilikleri çok iyi ve ekip profesyonel.Hatta arkadaşımın arabası diye ekstra titizlendiğimi gördükleri için rot ayarını direksiyonda bana yaptırmışlardıYani sağlam iş için burayı ben de kesinlikle önerebilirim.
Ancak fiyat politikaları ve fiyatlar gerçekten hem değişik hem de pahalı.Bunda bulunduğu konumunda etkisi muhakkak vardır,oraya gelen araçlarda genelde lüks araçlar oluyor ancak Ferrari’de gelse o fiyatlarıyla şahsen tercih etmeyeceğim bir yer,ancak sağlam bir iş yaptırmak isteyeni giderse pişman ettirmeyecek bir yer.
Bu arada böylesine iş yapan bir yerde de “kredi kartı ile ödeme yaparsanız %20 eklemeniz gerekiyor” demek oldukça komik ve de tuhaf,sırf bu yüzden bile tercih etmeyecek benim gibi bir çok insan olur.Bu devirde böyle bir sınıflandırma yapmak çok gereksiz,%20 farkı müşteriye ödetecek kadar merdivenaltı bir yermiş intibası bırakıyor halbuki öyle değiller.Acilen bundan vazgeçmeleri lazım.
Fiyatları ve uygulaması sahiden pahalıymış. Ama işçiliği iyiyse ve sorunu hemen hallediyorlarsa tercih edilebilir. Ben Zonguldak'ta bir keresinde 3 farklı yere gidip sorunumu halledememistim. Bir sürü para çıkmıştı cebimden. Kaliteli hizmet verene gerekirse ben de yüksek ücret verebilirim. Sadece fiyat politikaları ve belirlemeleri biraz entersan geldi ben hiç buyuk şehirde bu işlemleri yaptirmadigim icin

Biz Zonguldak'ta sök tak balans ve depolamaya toplamda 300 lira veriyoruz. Rot için de 250 lira alıyorlar. İstanbulda daha pahalı olmasini anlayabilirim.
Kredi kartıyla ödemede ekstra %20 olayı muhtemelen vergi vermemek içindir. Bankadan gecince ekstra vergi ödüyorlar çünkü. Ama yine de tenezzül etmemeleri gerekiyor. Zonguldak'ta bile kart veya nakit fark etmeden aynı parayi alıyorlar.