Megane II Hb 1.6 16V Dynamique Techno Plus 2004

BavarianEngineer

Alperen Ç.
Panpa
30 Nis 2018
456
1,064
2,695
Ankara
Marka
BMW
Herkese iyi forumlar dilerim,
Sizi evin 2. aracı ile tanıştırayım. Evlendikten sonra 2. araç ihtiyacı baş gösterdi (eşim Bmw aracımı kullanmıyor ya da kullanamıyor) ve bilenler vardır eski model bir 6n Polo Otomatik almıştım. Gerek eski olması gerek Lpg uygulanmaması ya da benim uygulamak istememem ve fazla yakması sebebi ile 2020 yılı başlarında satarak bu arkadaş ile tanıştık. Megane Sedan çıktığı 2003 yıllarında çok ilgimi çekiyordu ancak bir türlü nasip olmadı binmek. Nasip bu yılaymış, ancak tabi ki genellikle eşim kullanacağı için hb kasa olarak ve otomatik şanzıman ile birlikte.

IMG_5773.JPG
IMG_5776.JPG
IMG_5775.JPG
IMG_5777.JPG
IMG_0927.JPG
IMG_6369.JPG


Ufak tefek deneyimlerden bahsedecek olursam. Aracı alır almaz uzun yola gitmek zorunda kaldık. 2 kişi + bagaj ile Ankara-Antalya Kemer, Antalya Kemer-Ankara git gel şeklinde 1200 km yol yaptık. Uzun yoldaki konforu ve yol tutuşu üzmedi hatta beklentilerimin üzerindeydi. 4 ileri otomatik olduğu için son dişli oranı biraz düşük genellikle 100-110 arası tamamladık yolu. Daha yüksek hızlarda motor sesi artıyor. Lpg'de tüm yolun ortalama yakıtı 7,5 lt/100km gaz şeklindeydi.

Şehir içi kullanımlarda vites geçişleri yükseltmelerde oldukça konforlu ve neredeyse hissedilmiyor. Hatta viteslerde bazı kademeler var, özellikle 2. viteste bariz hissedebiliyorsunuz, vites değişmemesine rağmen devir yükseltip düşürüyor bu da yüksek viteslere geçerken hissedilmeyi azaltıyor ya da hızlanma isteği duyduğunuzda vites değiştirmeden aracın hızlanmasına olanak sağlıyor. Çünkü şehir içinde genellikle 2. ve 3. viteste seyir ediyorsunuz. Ancak olay vites küçültmeye geldi mi olaylar bir anda tersine dönüyor. Özellikle 3. vitesten 2. vitese gaza daha fazla basarak geçirdiğinizde oldukça hissedilir bir sarsıntı oluyor, hatta bu sarsıntı ön takımdan bir ses dahi gelmesine sebep oluyor. Tam otomatik olmasına rağmen vites küçültmelerdeki bu sarsıntı beklemediğim bir durumdu. Tabi ki şanzıman yağ, filtre değişimi ve ön takım bakımı ile bu ses azalabilir.

Bunların dışında donanım ve kullanım rahatlığı açısından çok memnunuz, aracın görüş açıları, oturma pozisyonu, direksiyon hissiyatı ve frenleri gayet yeterli. Otomatik klima, otomatik zenon far, yağmur sensörü, lastik basınç sensörleri, elektrikli ayarlanabilir ve katlanabilir aynalar, hız sabitleme ve cam tavanlı sunroof'u hayatı ciddi anlamda kolaylaştıran özelliklerinden. Şehir içi yakıt tüketimi de 11-12 llt/100km lpg şeklinde.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım