Yurt dışında aynı model yılına sahip alınabilecek tüm opsiyonlarda donatılmış bir 5.30d ve orta dolulukta bir Mercedes E250 taksi ile seyahat etme fırsatı buldum (taksi) . Öncelikle kıyaslanan araçlar muadil paket değil. Özellikle premium araçlarda paketler ve opsiyonel donanımlar aracın fiyatını yukarı çeken ciddi bir etken. İçi dolu bir araçla, orta dolulukta bir aracın verdiği keyif ve hissiyat bile bambaşka. Bir de bu mesele biraz da sürüş dinamikleriyle alakalı. Ben BMW'nin oturuş ve sürüş mesafesini sevmem mesela. Aynı şekilde Mercedes'i de Bmw'ye göre daha hissiyatsız bulan kullanıcılar illa ki olacaktır. Benim için Mercedes Bmw'den önde gelir ancak farklı bir kullanıcı için durum bunun tam tersi olabilir
Mercedes, motor ve tork olarak 520 d'den daha kuvvetli ancak şanzıman aracın performansını sekteye uğratıyor. Dolayısıyla performans olarak ZF üniteyle daha güçsüz bir motora sahip olmasına rağmen, 520d bir adım öne çıkıyor. Yol tutuş ve viraj kabiliyeti konusunda ise oyumu Mercedes'ten yana kullanıyorum..