Mini countryman s, fakat ölçü pek iyi değil kendinden inch olarak daha büyük lastiklerden daha pahalı, fiyatlandırma mantığını anlayamadım.Vay be zamanında Megane II'de kullandığım ölçü. Takacağınız araç nedir?
Mini countryman s, fakat ölçü pek iyi değil kendinden inch olarak daha büyük lastiklerden daha pahalı, fiyatlandırma mantığını anlayamadım.
3 kış boyunca F20'de Ultragrip Performance Plus kullandım. Ankara'da arkadan itişli bir araçta iyi bir performans verdiğini söyleyebilirim, çıkamadığım veya tehlike yaşadığım bir yer olmadı. Bundan önce de Golf 7'de TS860 kullanmıştım, en az onun kadar iyi diyebilirim. Tercihimi Goodyear'dan yana kullandım, umarım iyidir
Goodyear'ı aldım, alpinin fazla yumuşak olmasından dolayı, bazı yerlerde aracı fazla kaydiriyormus gibi yorumlar okudum ve Michelin bayii'sinin ilgisizliginden dolayı.Keramet .../55/r17'de sanırım. 215/55/r17 boyutlarda 1 lastik aldığım paraya 205/55/r16 gibi ebatlarda 2.5 lastik alınıyordu. Tabii daha büyük ebatta olup daha ucuz olanlar da var, 55/r17 ara kalıyor muhtemelen.
Alpin 6 hk. olumlu değerlendirmelere çok denk geldim, diğeri hk. bilgim yok. Fiyatlarını bilmiyorum, Alpin 6 ilk tercihim olurdu.
Faydalı bir bilgilendirme teşekkürler.Kış lastiklerinin performans serileriyle normal serileri arasında kullanım farkları var. Normal kış lastikleri daha uzun ömür, karda daha iyi tutuş prensibiyle üretilirken, performans serisi kış lastikleri karlı zeminde tutuştan bir miktar feragat edilmesiyle birlikte kış şartlarına göre nispeten yüksek sıcaklığa sahip havalarda da performanslı kullanıma olanak sağlayabilsin, biraz daha az yuvarlanma direnci, biraz daha hassas direksiyon hakimiyeti gibi sportif unsurlar da göz önünde bulundurularak üretilir.
Bu noktada Alpin 6'nın dengi Goodyear'da Ultragrip 9 veya 9+ modelidir. Keza Ultragrip Performance+ modelinin de Michelin cephesinde tam dengi Pilot Alpin'dir. Haliyle kullanım yerleri benzer olsa da hizmet ettiği amaçlar biraz farklı bu modellerin. O sebeple ihtiyacınız hangisine yönelikse ona göre bir tercih yapmanızı tavsiye ederim ikisi arasında.