KAPALI Mini Cooper R56 alacağım ama kararsızım dizel mi benzin mi??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

otoparkbekcisi

Taklacı Güvercin
40
Marka
Renault
Abilerim kardeşlerim araba seçimi konusunda size danışmak istiyorum. 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim 2,5 yıldır ilk arabam olan 2006 1.4(LPG) clio'yu kullanıyorum. Bu ay aracımı değiştirmeyi düşünüyorum.Şuan kullandığım arabam çok sıradan olduğu için biraz premium olsun sokaktaki 5 arabadan biriyle aynı olmasın istiyorum. e87 kasa bmw 1.16 serisi ve mini cooper 1.6 arasında kalmıştım(audi a1,megane3 coupe,RCZ,scirocco'da baktım ama ya fiyatlar pahalı geldi ya yakıtlarından dolayı yada temizini bulamadım eledim). 1 serisini düşünmemin sebebi hem arkadan itişli olması hemde genişlik ve kullanışlılık açısından daha mantıklı gelmesiydi ama babamın miniyi daha tarz ve elit bulmasından dolayı minide karar kıldım gibi zaten benim de küçüklüğümden beri aklımın bir köşesinde hep hayali vardı okuduğum dinlediğim kadarıyla da sürüş zevki hayli yüksek bir otomobil. Şimdi kafamdaki soru şu dizel mi almalıyım benzinli mi? benzinli alırsam tüplü cliodan sonra beni baya zorlayabilir autosymbol isimli kanalda 7,5-7,8 yaktığını söylemişler buda en iyi ihtimal 50 kuruşa denk gelir bu yüzden alırsam tüp taktırmayı düşünüyorum mecburi olarak. Dizellerinde ise gerçekçi tüketim 5,5 civarıymış ama dizel fiyatları benim sınırlarımı baya zorlayacak. sizce 70.000(max) tl'ye benzinli mi + tüp taktırma masrafı yoksa 80.000tl'ye dizel cooper mı? Bu arada şunu da belirtiyim 2011-2012 makyajlı kasalardan almayı düşünüyorum. @sinan abi senin yorumunu da merak ediyorum benim için çok önemli fikrini belirtirsen sevinirim :)
 
net fiyat bulamadım ama bunlara en uygun prins marka oluyormuş o da en pahalı markalardan biriymiş galiba 3bini gözden çıkardım ama fazla da olabilir pek bilgim yok.

Günümüz fiyatları ile 4-5 arası tutuyor.

bildiğim kadarıyla normal sıralı sistem lpgler takılıyor ilanların birinde satıcı açıklamaya 3500 liralık lpg var araçta yazmış

Her marka uyum sağlamıyor. Bu tarz motorlar için Prins en sağlıklı marka, fiyatları da diğer markalara göre belirgin seviyede yüksek.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...