Motor Ehliyeti Nasıl Alınır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rosel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rosel

Profesör
Destekçi
620
Marka
BMC
Herkese selam. Malum benzin ve vergi zamlarından artık yaşım da müsaitken motora geçmek istiyorum. Ehliyet alırken nelere dikkat edilir, nasıl alınır, daha önce hiç motor sürmemiş biri için zor olur mu?

İyi günler.

Herkese selam. Malum benzin ve vergi zamlarından artık yaşım da müsaitken motora geçmek istiyorum. Ehliyet alırken nelere dikkat edilir, nasıl alınır, daha önce hiç motor sürmemiş biri için zor olur mu?

İyi günler.
En yuksek motor ehliyetini alirsan a1 idi sanirim geri kalan diger tum dusuk hacimlileri kullanabilirsin. Ama a2 alirsan a1 kullanamazsin. Birde manuel ehliyeti alirsan otomatikde kullanabilirsin. Ama en basta otomatik alirsan manuel kullandirtmiyorlar hatirladiklarim bunlar

En yuksek motor ehliyetini alirsan a1 idi sanirim geri kalan diger tum dusuk hacimlileri kullanabilirsin. Ama a2 alirsan a1 kullanamazsin. Birde manuel ehliyeti alirsan otomatikde kullanabilirsin. Ama en basta otomatik alirsan manuel kullandirtmiyorlar hatirladiklarim bunlar

Abi ehliyetler A1-A2-A olarak gidiyor.A1 125cc ye kadar kullanabilir,A2 650cc ye kadar kullanabilir,A ise hepsini kullanabilir.A1 16 yaşında,A2 18 yaşında,A ise ya 24 yaşında ya da 2 senelik motorsiklet ehliyetin olunca alabilirsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi günler.
Hocam normal ehliyet varsa sadece kursa gitmeniz ve motor direksiyon sınavına girmeniz gerekiyor. Kullanacağınız motora göre A1 veya a2 almanız yeterlidir zaten yeni başlayacaksınız. 125cc altı için A1 yeterli ama A2 daha iyidir. Eğer scooter tarzı kullanacaksanız otomatik olduğundan sadece otomatik ehliyeti alabilirsiniz sizi hem ehliyeti alırken hem de günlük kullanırken zorlamaz hem de ulaşım için yeterli olur. Daha önce derken kimse motorcu doğmuyor alışırsınız biraz dikkatli olmak lazım trafikte biraz sıkıntı tabi ilk başlarda sakin gitmek lazım fazla zorlamamak lazım. Bir de ulaşım güzergahları ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak ihtiyacınızı görecek motor seçimi yapabilirsiniz.

Abi ehliyetler A1-A2-A olarak gidiyor.A1 125cc ye kadar kullanabilir,A2 650cc ye kadar kullanabilir,A ise hepsini kullanabilir.A1 16 yaşında,A2 18 yaşında,A ise ya 24 yaşında ya da 2 senelik motorsiklet ehliyetin olunca alabilirsin.

Peder benim aldida 6 ay once 63 yasinda :D bize oyle dedilerdi bizde 250 cc otomatik almistik ona

bisiklete binebiliyorsanız kullanmak konusunda çok zorlanmazsınız. eğer hali hazırda araba kullanıyorsanız trafik okuma konusu da problem olmaz. yaş 18-24 ise a2 alabilirsiniz. yoksa direk A da alabilirsiniz fakat a alıp büyük hacimli bir motorla başlamak zaten mantıklı olmayacaktır. araba ehliyeti varsa sadece direksiyon sınavı isteniyor. masraflar ne olur bilmiyorum. ben ne kadar verdiğimi de hatırlamıyorum. 1 aylık bi kursa yazılırsanız ehliyet alacak kadar öğrenirsiniz.

bisiklete binebiliyorsanız kullanmak konusunda çok zorlanmazsınız. eğer hali hazırda araba kullanıyorsanız trafik okuma konusu da problem olmaz. yaş 18-24 ise a2 alabilirsiniz. yoksa direk A da alabilirsiniz fakat a alıp büyük hacimli bir motorla başlamak zaten mantıklı olmayacaktır. araba ehliyeti varsa sadece direksiyon sınavı isteniyor. masraflar ne olur bilmiyorum. ben ne kadar verdiğimi de hatırlamıyorum. 1 aylık bi kursa yazılırsanız ehliyet alacak kadar öğrenirsiniz.
Başlangıç motoru olarak hangisiyle başlamamı önerirsiniz?

Bütçeye göre değişir motor seçimi hocam.A2 alırsanız Nmax155 çok güzel olur hem biraz gider diğer scooterlere göre hem tipi güzel yakıtı az vs vs.Bizde pcx vardı zamanında motor güze fakat fabrika çıkışı gelen lastikler kötü ve size ekstra masraf demek.Ve yeni başlayanlar için sıkıntı abs yok motorda.Ben alcak olsam nmax alırım tabi bütçe varsa.

Hocam aslında motorla ne yapmak istediğinize nerelere gitmek istediğinize ne kadar sıklıkla kullanacağınıza falan bağlı. Başlangıçta acemiliği atmak için 4 5 bin liraya alabileceğiniz paket servislerin kullandığı 100 125lik ufak scooterlardan da alabilirsiniz, 155lik nmax veya 200 250lik bir scooter olabilir bütçeye göre yeni 125lik xmax olabilir

hocam araba ehliyeti alır gibi direksiyon sınavına kadar her şey aynı.
A1: 16 sınırı var 125cc sınırlı
A2: 18 yaş sınırı var, alındığında bir süre 200ccye sonrasında 600ccye kadar kullanıyorsunuz
A: yaş olayını bilmiyorum, +600cc için ve genelde direksiyon sınavında kursların gerekli motosikleti olmadığı için sizin sağlamanız gerekiyor.

A2: 18 yaş sınırı var, alındığında bir süre 200ccye sonrasında 600ccye kadar kullanıyorsunuz
A: yaş olayını bilmiyorum, +600cc için ve genelde direksiyon sınavında kursların gerekli motosikleti olmadığı için sizin sağlamanız gerekiyor.
A2 ehliyet yeterli olur, zaten şehir içi +200cc gerekeceğini zannetmem, motor kullanmanın nasıl bir şey olduğunu da kursun sürüş eğitiminde anlarsınız çok zor değil biraz alışkanlık istiyor sadece.

Son düzenleme:
A için min 2 senelik a2 ehliyeti veya 24 yaş sınırı var

a1 ile diyelim 250lik motorla çevirmeye girdik . Ne olur ? Ehliyetsiz gibi ceza mı yeriz ? İnsaf durumu olur mu :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...