En yuksek motor ehliyetini alirsan a1 idi sanirim geri kalan diger tum dusuk hacimlileri kullanabilirsin. Ama a2 alirsan a1 kullanamazsin. Birde manuel ehliyeti alirsan otomatikde kullanabilirsin. Ama en basta otomatik alirsan manuel kullandirtmiyorlar hatirladiklarim bunlarHerkese selam. Malum benzin ve vergi zamlarından artık yaşım da müsaitken motora geçmek istiyorum. Ehliyet alırken nelere dikkat edilir, nasıl alınır, daha önce hiç motor sürmemiş biri için zor olur mu?
İyi günler.
En yuksek motor ehliyetini alirsan a1 idi sanirim geri kalan diger tum dusuk hacimlileri kullanabilirsin. Ama a2 alirsan a1 kullanamazsin. Birde manuel ehliyeti alirsan otomatikde kullanabilirsin. Ama en basta otomatik alirsan manuel kullandirtmiyorlar hatirladiklarim bunlar
Hocam normal ehliyet varsa sadece kursa gitmeniz ve motor direksiyon sınavına girmeniz gerekiyor. Kullanacağınız motora göre A1 veya a2 almanız yeterlidir zaten yeni başlayacaksınız. 125cc altı için A1 yeterli ama A2 daha iyidir. Eğer scooter tarzı kullanacaksanız otomatik olduğundan sadece otomatik ehliyeti alabilirsiniz sizi hem ehliyeti alırken hem de günlük kullanırken zorlamaz hem de ulaşım için yeterli olur. Daha önce derken kimse motorcu doğmuyor alışırsınız biraz dikkatli olmak lazım trafikte biraz sıkıntı tabi ilk başlarda sakin gitmek lazım fazla zorlamamak lazım. Bir de ulaşım güzergahları ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak ihtiyacınızı görecek motor seçimi yapabilirsiniz.Herkese selam. Malum benzin ve vergi zamlarından artık yaşım da müsaitken motora geçmek istiyorum. Ehliyet alırken nelere dikkat edilir, nasıl alınır, daha önce hiç motor sürmemiş biri için zor olur mu?
İyi günler.
Peder benim aldida 6 ay once 63 yasindaAbi ehliyetler A1-A2-A olarak gidiyor.A1 125cc ye kadar kullanabilir,A2 650cc ye kadar kullanabilir,A ise hepsini kullanabilir.A1 16 yaşında,A2 18 yaşında,A ise ya 24 yaşında ya da 2 senelik motorsiklet ehliyetin olunca alabilirsin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayırlı olsun kaptan kazasız belasız ne aldınız motorPeder benim aldida 6 ay once 63 yasindabize oyle dedilerdi bizde 250 cc otomatik almistik ona
Yok yani ehliyetini aldik motor alacaktik klasik burgman ama maalesef gozumuzun onunde cok fazla motor kazasi olunca askiya aldik durumu. Araba aldi zaten hali hazirda. Ehliyetini yenilerken motorda aldi iste de tehlikeli geldi bize.Hayırlı olsun kaptan kazasız belasız ne aldınız motor
Başlangıç motoru olarak hangisiyle başlamamı önerirsiniz?bisiklete binebiliyorsanız kullanmak konusunda çok zorlanmazsınız. eğer hali hazırda araba kullanıyorsanız trafik okuma konusu da problem olmaz. yaş 18-24 ise a2 alabilirsiniz. yoksa direk A da alabilirsiniz fakat a alıp büyük hacimli bir motorla başlamak zaten mantıklı olmayacaktır. araba ehliyeti varsa sadece direksiyon sınavı isteniyor. masraflar ne olur bilmiyorum. ben ne kadar verdiğimi de hatırlamıyorum. 1 aylık bi kursa yazılırsanız ehliyet alacak kadar öğrenirsiniz.
200 cc yi geçmemek avantajınıza olur. Ama tabi yaş ve karakter olarak sizi tanımadığım için genel konuşuyorum. Son zamanlarda yamahaya vs ciddi zamlar geldi. Pek fiyat bilgim yok fakat ucuz olsun derseniz bajajin 200lugu fena tercih değil başlangıç içinBaşlangıç motoru olarak hangisiyle başlamamı önerirsiniz?
Başlangıç motoru olarak hangisiyle başlamamı önerirsiniz?
Bajaj pulsar 200ns, yamaha ybr125, Honda cbf150. En kotu de cg ler varya onlardanBaşlangıç motoru olarak hangisiyle başlamamı önerirsiniz?
Başlangıç motoru olarak hangisiyle başlamamı önerirsiniz?
A2 ehliyet yeterli olur, zaten şehir içi +200cc gerekeceğini zannetmem, motor kullanmanın nasıl bir şey olduğunu da kursun sürüş eğitiminde anlarsınız çok zor değil biraz alışkanlık istiyor sadece.hocam araba ehliyeti alır gibi direksiyon sınavına kadar her şey aynı.
A1: 16 sınırı var 125cc sınırlı
A2: 18 yaş sınırı var, alındığında bir süre 200ccye sonrasında 600ccye kadar kullanıyorsunuz
A: yaş olayını bilmiyorum, +600cc için ve genelde direksiyon sınavında kursların gerekli motosikleti olmadığı için sizin sağlamanız gerekiyor.
A için min 2 senelik a2 ehliyeti veya 24 yaş sınırı varhocam araba ehliyeti alır gibi direksiyon sınavına kadar her şey aynı.
A1: 16 sınırı var 125cc sınırlı
A2: 18 yaş sınırı var, alındığında bir süre 200ccye sonrasında 600ccye kadar kullanıyorsunuz
A: yaş olayını bilmiyorum, +600cc için ve genelde direksiyon sınavında kursların gerekli motosikleti olmadığı için sizin sağlamanız gerekiyor.
Hocam az biraz tolerans oluyor diye biliyorum, riske değer mi bilmem.a1 ile diyelim 250lik motorla çevirmeye girdik . Ne olur ? Ehliyetsiz gibi ceza mı yeriz ? İnsaf durumu olur mu
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi