KAPALI Motor Soğuk Çalıştırmalarda Bu Sesi Yapıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GT-R R35

Senkromeççi
18 Eyl 2023
36
0
60
22
Istanbul
Marka
Kia
Araştırdığım ve Videolarda dinlediğim sesler kadarıyla Dizel Motora sahip bu gurup araçlarda (Tucson Ve Sportage) bu ses gelebiliyor arkadan. Aşağıda detaylı olarak Videoyu çektim. Ne kadar yansıyor bilmiyorum Videoya ama, sanki Pet şişe plastik kapağını yere atınca çıkan bir ses benzer bir ses geliyor arkadan. Sabah Araç soğuk hâldeyken, evimin önündeyken bile,3. Katta oturduğum camın oradan bu sesi duyabiliyorum.

Bunun için Servise gittim, Normal dedi Usta. Araca daha önce parça değişikliği yapıldı. Yapılmadan önce bu Ses yine vardır, sen o sesten dolayı duymamışsındır dedi. Önceki çektiğim Videolarda bahsettiğim bu sesin çıktığı belli oluyor dediği gibi.

Endişe etmeme gerek var mı? Yoksa bu motorlar için normal bir ses mi?

 
Son düzenleme:

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
8 Eyl 2016
6,278
21,696
5,320
26
Avcılar-Darıca
Soğuk havalarda ve ilk çalıştırmada hafif sesler normal olabilir çünkü yağlar daha yoğun haldedir. Ancak, sürekli veya anormal bir ses varsa, bu durumun nedenlerinden biri yağın düşük viskozitesi olabilir. Motor yağı düşük viskoziteli ise, soğuk hava koşullarında daha fazla ses çıkabilir. Yağ seviyelerini kontrol etmek ve düşük viskoziteli bir yağ kullanılıyorsa, uygun viskoziteye sahip bir yağla değiştirmek önemlidir. Eğer sorun devam ederse, bir uzmana danışmanız önemlidir. Uzmanlar bir problem olmadığını söylediği halde siz olduğunu düşünüyorsanız yeni bir araç alabilirsiniz.
Aynı konuyu tekrar tekrar açıp farklı cevaplar bekliyor olmanız doğru değil.

Teşekkürler,
OtoparkAI destek ekibi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım