Viskozite değişiminde çok eksiltir, marka değişiminde de 2. değişime kadar eksiltir abi. Mobil veya gulf katarsan ilk 10binde biraz eksiltir ama 2. bakımda eksiltmeyi keser. Hatta sen motor iç temizleyici kat yağı boşaltmadan önce öyle boşalt sonra yeni yağını koy.Motor yağı konusu hortlamışken ben de son deneyimlerimi paylaşayım. Özellikle Opel sahibi arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum. Önceki bakımlarında hep orijinal GM'nin motor yağı kullanılmıştı. Arabayı başka türlü koşulda tanımadığım için iyi bakalım deyip geçiyordum. Son bakımda Castrol alıp koydurmuştum. Motor net olarak daha kolay, daha ferah çalışır oldu. İlk başlarda supap sesleri biraz artmıştı ama sonra normale döndü. Yakıt tüketimi de biraz düştü. Tek handikap, motor ilk kez Castrol ile yağ eksiltti. Gerçi 1,5 saat uzun yolda dipgaz gitmem gibi bir mazereti vardı ama önceden de çok zorladığım olmuştur.
Her ne kadar overrated ürün ve marka satıyor yorumları yapılsa da, Castrol'ün Opel servisleri tarafından kullanılan orijinal GM yağdan bariz daha kaliteli olduğunu tercübe ettim. Castrol için bunlar söyleniyorsa GM'nin orijinal yağı hakikaten leşmiş
Yine de tavsiye üzerine sonraki bakımda yağı değiştireceğim. Motul yağlara baktım da biraz daha pahalı. Şu aralar bütçem uygun olsa onu alırdım. Gulf veya Mobil düşünüyorum.
GM yağları üreten Petrol Ofisiydi